У Вінниці вже майже 6 тисяч містян із вразливих категорій отримали продуктові набори

У Вінницькій громаді продовжують роздавати продуктові набори містянам з вразливих категорій населення. Видачу проводить департамент соціальної політики міської ради у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Сьогодні на вул. Соборній, 68 координатори Гуманітарного штабу та депутати ВМР Світлана Ярова, Андрій Піжевський та директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова видавали пакунки для багатодітних сімей та переселенців.

З 4 грудня департамент соціальної політики за дорученням міського голови Сергія Моргунова в рамках ініціативи Вінничани важливі розпочали видачу продуктових наборів. Загалом до Різдва планують роздати продуктові набори для 20 тисяч містян. Усім, хто може отримати пакунок – попередньо телефонують фахівці департаменту соціальної політики та запрошують на зручний для людей час.

Особливо важливо в час війни підтримувати сім’ї із вразливих категорій містян, переконана координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутатка ВМР Світлана Ярова.

“Люди, які приходять за продуктовими наборами – це ті містяни, які не в змозі самі собі забезпечити таку продовольчу базову потребу. Тому ми, як місцева влада, разом із Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом маємо зробити максимум можливого для того, щоб підтримати людей у складні часи”, – говорить Світлана Ярова.

Також сьогодні продуктові набори видавав координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутат ВМР Андрій Піжевський.

“Турбота – один із пріоритетів у роботі міської влади, – каже Андрій Піжевський. – Дуже важливо допомагати людям із вразливих категорій і підтримувати тих, хто цього потребує”.

“Ми завжди намагаємося розширити ті категорії людей, які можуть отримати допомогу. Нині, у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, ми видаємо продуктові набори людям з інвалідністю першої групи загального захворювання, особам, які з дитинства мають першу групу інвалідності, сім’ям, де є дітки з інвалідністю, багатодітним родинам, підопічним міського Терцентру, вдовам ліквідаторів на ЧАЕС, особам, які здійснюють догляд за психічно хворими людьми. Також не залишені поза увагою переселенці, а також ті, хто прибув вперше до нашої громади. Крім того, департамент соціальної політики надає системний супровід для наших родин Захисників і Захисниць, в тому числі – видає продуктові набори”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Отримати продуктовий набір прийшла і Олена. Разом із чоловіком вони виховують сімох діток. Троє хлопців – навчаються на військових, розповідає багатодітна мати.

“Таку допомогу від міської влади ми отримуємо не вперше, – переконана вінничанка Олена. – Ми спілкуємося з департаментом соціальної політики, вони весь час нам телефонують, говорять, яку допомогу можна отримати. Для моєї родини така підтримка важлива”.

Довідково

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin