У Вінниці овочівники та картоплярі зможуть отримати компенсацію за висаджені культури: подробиці

Муніципалітет Вінниці ставить перед собою завдання підвищити рівень врожайності та забезпечити економічну стійкість і продовольчу безпеку. На засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради, 7 грудня, було затверджено Порядок надання фінансової підтримки безповоротно суб’єктам господарювання в галузях овочівництва та картоплярства за рахунок бюджету Вінницької міської територіальної громади.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов розповів, що Порядок розробили в межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Документ передбачає підтримку та розвиток аграрного сектору – як одного з найважливіших галузей економіки України.

“Одним із основних пріоритетів Вінницької міської ради є стійкість економіки. Це необхідна складова для обороноспроможності країни під час війни. Оскільки Вінницький регіон має великий потенціал в аграрному секторі – а це одна з найважливіших галузей економіки нашої держави, міська влада прагне стимулювати до розвитку галузі землеробства, органічного виробництва та глибокої переробки сільськогосподарської продукції. Фінансова підтримка наших аграріїв у галузях овочівництва та картоплярства дасть можливість наростити власну продуктивність”, – сказав Максим Мартьянов.

Він детально розповів, що відповідно до Порядку фінансова підтримка на безповоротній основі у галузях овочівництва та картоплярства надається суб’єктам господарювання – юридичним особам незалежно від організаційно – правової форми та форми власності і фізичним особам – підприємцям, які є резидентами України, зареєстровані та провадять діяльність у галузях овочівництва та картоплярства на території Вінницької міської територіальної громади.

Відповідно до Порядку суб’єкти господарювання мають право на отримання фінансової підтримки на безповоротній основі суб’єкти господарювання, які відповідають наступним умовам:

• стосовно яких не відкрито провадження у справі про банкрутство, та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

• які не мають простроченої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи ГУ ДПС у Вінницькій області;

• які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі;

• право власності та/або користування земельними ділянками зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на території Вінницької міської територіальної громади.

Фінансова підтримка надається один раз на рік суб’єктам господарювання:

• у розмірі 30% вартості висадженого/висіяного в поточному році насіння овочевих, баштанних культур та картоплі (без урахування податку на додану вартість), але не більше ніж 50,0 тис. грн одному отримувачу;

• у розмірі 30% вартості обладнання, матеріалів, робіт зі встановлення системи краплинного зрошення, але не більше ніж 50,0 тис. грн одному отримувачу.

“У разі подання суб’єктом господарювання документів для отримання фінансової підтримки на безповоротній основі за двома зазначеними в цьому підпункті напрямами, фінансова підтримка надається у розмірі, що не перевищує 80,0 тис. грн одному одержувачу на рік. А от, для суб’єктів господарювання, які створені у поточному році, фінансова підтримка надається у розмірі 15,0 тис. грн на один гектар оброблюваних угідь під вирощування овочевих, баштанних культур та картоплі, але не більше ніж 60,0 тис. грн одному отримувачу”, – сказав Максим Мартьянов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin