У Вінниці відбувся майстер-клас для дітей із виготовлення символу Нового року

8 грудня, у Вінницькій бібліотеці-філії № 1, яка гостинно приймала відбувся майстер-клас для дітей із виготовлення символу Нового року. Організатори: департамент культури ВМР, ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.

Турбота, особливо про дітей, є одним з ключових пріоритетів Вінницької міської ради. Сьогодні на зустріч до Чарівника завітали хлопчики та дівчатка, серед них маленькі вінничани та вінничанки, діти-переселенці, діти наших Захисників та Захисниць.

«В умовах війни нашим дітям вкрай не вистачає позитивних емоцій, радості та відчуття справжнього дива. Сьогодні наша команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, намагається проводити якомога більше заходів для діток. Адже вони заслуговують на щасливе, безтурботне дитинство. Такий майстер-клас – це чудова нагода подарувати дітворі радість та нові емоції», – зазначає координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка Вінницької міської ради Катерина Поджаренко.

Також вона додала, що наразі триває акція «Діти мають право на дитинство», яку впровадив Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

Завідувачка бібліотеки-філії № 1 Ольга Вергун розповіла, що щороку, напередодні зимових свят, на які із нетерпінням чекають діти, у бібліотеці відкривається чарівна «Казкова майстерня».
«Тут малеча власноруч виготовляє новорічні прикраси, подарунки-сувеніри для себе та рідних, знаходять нових друзів та насолоджуються спілкуванням, – говорить Ольга Вергун. – Такі заходи для діток ми можемо проводити завдяки нашим Збройним Силам України, які захищають нас від ворогів. Тому ми дуже вдячні нашим воїнам».

Гостей у Вітальні розважав Дракончик, з ним дітвора грала, фотографувалась та весело проводила час.

Добрий Чарівник побажав усім присутнім щастя та добра, а також зазначив, що дітвора разом із батьками може допомогти нашим Захисникам та Захисницям. А для цього потрібно принести речі, солодощі, ліки тощо у «Скриньку добра», яка діє при «Вітальнях святого Миколая».

Під час «Казкової майстерні» для діток також показали виставу «Півникова наука». Її підготували вихованці ЗК «Міський Палац мистецтв».

А на майстер-класі діти виробляли новорічні прикраси-сувеніри «Дракон – символ 2024» в стилі паперової пластики. Створення новорічних виробів викликало у дітей багато позитивних емоцій, як і загалом результати творчої роботи.

«Чудовий майстер-клас, я навіть уявити не могла, що зі звичайного паперу, можна зробити таку гарну новорічну прикрасу, як «Дракончик», також дякую організаторам за такий захід, адже тут дитяча аудиторія жваво реагувала на кожне запитання Святого Миколая та «Дракончика». Їх оченятка світились, а посмішки не сходили з обличчя», – ділиться враженнями мама однієї з учасниць події пані Світлана.

Директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька, підкреслила, під час війни усі переживають стрес.

«Під час війни діти, як і дорослі, також переживають стрес. Вони потребують підтримки та розуміння. Заходи, які проходять в рамках роботи Віталень Святого Миколая, допомагають нашим юним відвідувачам почуватися спокійніше і впевненіше, поринути в теплу святкову атмосферу, отримати позитивні емоції та спілкування з однолітками», – каже Олена Заквацька.

На завершення кожен учасник дійства отримав солодкий подарунок.

Довідково

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin