Вихованці вінницького будинку сімейного типу отримали різдвяно-новорічні подарунки

Традиційно напередодні Нового року заступниця міського голови Галина Якубович, директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова, директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська та начальниця служби у справах дітей Людмила Шафранська відвідали дитячий будинок сімейного типу. Родина Крищуків виховує 8 дітей, у тому числі двох біологічних. Вихованцям передали смаколики, набори постільної білизни, одяг, взуття та продуктові набори.

Дитячий будинок сімейного типу на території Вінницької міської територіальної громади створили наприкінці 2018 року.

«Зізнатися чесно, коли 5 років тому ми створювали дитячий будинок сімейного типу у нашій громаді – були побоювання, чи впораються такі молоді батьки із вихованням діток, кожен з яких має власну нелегку історію та непростий досвід. Утім Віталій та Анна довели, що головне – це любов та працелюбність, і тоді все обов’язково вдасться. Хоч будинок, у якому мешкає родина – є комунальною власністю, вони доглядають за ним всією сім”єю, роблять ремонт, створюють справжній родинний затишок», – говорить Галина Якубович.

Найстаршій дитині, яку виховують Крищуки, – 17 років, наймолодшій – 6 років. Про те, як розпочиналася ця сімейна історія розповів голова родини Віталій Крищук:

«Як волонтерка і членкиня благодійної організації дружина відвідувала інтернати, працювала в літніх таборах, допомагала діткам та багато з ними спілкувалася. Згодом до неї приєднався і я. Так ми почали брати діток додому на канікули, а згодом зважилися взяти перших трьох дітей під опіку. Так і сформувався дитячий будинок сімейного типу. І разом зі своїми двома ми виховуємо й інших діток», – розповідає Віталій.

За словами начальниці Служби у справах дітей Людмили Шафранської, за останній час в родині Крищуків відбулися зміни. Найстарша донька – Юлія, яку виховували Крищуки, вийшла заміж та народила двох дітей. Разом з новою родиною вона продовжує спілкуватися із тими, хто виховував її. Також випустилася Альона, якій 22 роки. Вона наразі живе закордоном та підтримує зв’язок з Анною та Віталієм, залишаючись вдячною їм.

«У дітей, які перебувають у дитячому будинку сімейного типу, за плечима є складний життєвий досвід. На жаль, більшість з них жили у неблагополучних сім”ях, навчались в інтернатних закладах. І ми радіємо, спостерігаючи, скільки добра, тепла і любові дітки зараз отримують у родині Крищуків. Ми вдячні Анні та Віталію за те, що вони огорнули дітей сімейним затишком, навчають їх корисних звичок та створюють нові традиції великої родини», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

У сім’ї Крищуків чудово налагоджений побут, панують теплі стосунки між дітьми та батьками. Анна та Віталій спільно з малечею готують та прибирають. Кожен має свої обов’язки, за які несе відповідальність. Більше про спільне життя розповіла 14-річна Олександра, яка рік перебуває у родині Крищуків.

«Ми багато часу проводимо разом. Перед школою у нас завжди спільний сніданок, у приготуванні якого беруть участь усі. Так само і з вечерею. Перед сном молимось, читаємо Біблію. У неділю разом ходимо до церкви. Також любимо грати у флорбол, займаємось співами у хорі», – розповідає Олександра.

Сьогодні вихованці радіють подарункам та приміряють новеньке взуття та одяг, дякуючи гостям. Вінницька міська рада і надалі підтримуватиме й опікуватиметься дитячим будинком сімейного типу Крищуків.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin