Хімічні грілки, авіаційні безпілотні комплекси та FPV-дрони: Вінницька громада продовжує допомагати військовослужбовцям

Вінниця продовжує надавати військовослужбовцям засоби, які допомагають їм виконувати бойові завдання. Адже це відповідає принципам та пріоритетам Вінницької міської ради, а саме безпеці та обороні. Так, сьогодні, 13 грудня, міський голова Сергій Моргунов передав чергову партію засобів, які були придбані спільно з громадою, одній із військових частин, у лавах якої служить багато вінничани. Так, цього разу до допомоги ввійшло 20 тисяч хімічних грілок, 3 розвідувальні авіаційні безпілотні комплекси та 2 ударні авіаційні безпілотні комплекси. Крім того, представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передали 35 FPV-дронів.

Очільник громади зазначив, що Вінниця спрямовує допомогу до Захисників та Захисниць із 22 військових частин, у яких служить багато вінничан. Також він додав, що й надалі Вінницька громада буде допомагати українським військовослужбовцям.

«Запитів від військових з кожним місяцем стає все більше й більше. У цьому році ми задовольнили дуже велику їх кількість. Якщо ми говоримо про цю військову частину, то це, мабуть, найбільш об’ємна допомога. Хоча ми до того неодноразово допомагали цій бригаді, яка воює ще з перших днів війни, з 2014-2015 років. Важливо, що саме Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб координує роботу із всіма запитами від військовослужбовців, а також формує цю допомогу з різних джерел. Адже тут і благодійні кошти, і кошти територіальної громади, і депутатського корпусу», – зазначив Сергій Моргунов.

Окрім того, працівники КП «Муніципальна варта» за власні кошти придбали військовослужбовцям автомобіль, який відремонтували небайдужі власники вінницьких СТО.

Військовослужбовці зазначають, що безпілотні авіаційні комплекси стануть у великій нагоді та допомагатимуть захищатись від окупантів, та їхньої військової техніки.

«Ми сьогодні отримали п’ять безпілотних авіаційних комплексів. Це досить потужна зброя, щоб давати відсіч ворогу. Також нам передали двадцять тисяч хімічних грілок. Там зараз холодно та неприємно і засоби оібгріву також стануть у нагоді. Окрім того, ми отримали 35 FPV дронів, які вже завтра поїдуть і будуть воювати. Ми дякуємо вінничанам та Вінницькій міській раді за таку суттєву допомогу», – зазначив військовослужбовець Богдан.

Фахівці департаменту цивільного захисту ВМР додають, що й надалі працюватимуть із запитами від військовослужбовців.

«Ми продовжуємо працювати із запитами та вивчати потреби військовослужбовців, які сьогодні боронять нашу країну на фронті. З приходом холодів виникла велика потреба зокрема у хімічних грілках. Також у цій партії передаємо розвідувальні та ударні безпілотні авіаційні комплекси. Вони допомагатимуть нашим бійцям виконувати бойові завдання», – зазначає директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin