У VinSmart Центрах маленьким вінничанам розповіли про важливість дотримання правил дорожнього руху

Вже другий тиждень поспіль у VinSmart Центрах проходить «Тиждень безпеки», в межах якого найменших вінничан в ігровій формі навчають дотримання правил дорожнього руху в зимовий період. Такі зустрічі проводять спільно з представниками Патрульної поліції. Зокрема, під час таких заходів діти можуть самостійно виготовити світловідбиваючі елементи таким чином, щоб вони були максимально помітні водієві в темний час доби.

«У маленькому віці малюки вбирають в себе інформацію, немов губка. Тому, подорослішавши, діти з легкістю зможуть правильно орієнтуватися на жвавих трасах, зебрі і світлофорі, які вони зможуть побачити по дорозі додому», – зазначає начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Також вона додала, що найбільший скарб кожної людини – її життя та здоровʼя. Багато факторів відіграє роль у цьому, один з яких – порушення правил дорожнього руху як з боку водіїв, так і пішоходів. Отож, сьогодні ще раз у межах практичних занять малеча закріпила навики безпечної поведінки у громадському транспорті та під час дороги до школи.

Інспектор відділу зв’язків з громадськістю Патрульної поліції Вінницької області Володимир Герасимчук зазначає, що такі заходи для відвідувачів гуртків у VinSmart Центрах проводять систематично.

«Сьогодні ми розповіли про дотримання правил дорожнього руху в осінньо-зимовий період та обов’язковість використання світловідбиваючих елементів в темну пору доби та умовах недостатньої видимості, щоб дітлахи були більше обізнані», – зазначає Володимир Герасимчук.

За словами директора КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитра Мири, незабаром до таких заходів залучать усіх вихованців Центрів.

«Передусім, коли ініціюємо будь-який захід для відвідувачів наших Центрів, стараємось подавати в такій формі, аби діткам було цікаво слухати важливу інформацію, тим паче про безпеку. Цього разу для наших дітлахів ми підготували загадки та рухливу гру “Світлофор”, що зробили заняття яскравим та навчальним», – каже він.

За словами маленьких відвідувачів Данилка та Лізи, відтепер вони всюди носитимуть світловідбивач, який зробили власноруч на занятті. Кажуть, що тепер будуть уважно себе поводити на дорозі, згадуючи, що казали педагоги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin