Вінниця передала чергову партію допомоги військовослужбовцям на Запорізький напрямок

Ще одна партія допомоги відправилася на фронт для військової частини Національної гвардії України, де служать вінничани. Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу організувала передачу буржуйок, домашньої випічки, консервації, солодощів та засобів побутової хімії для оборонців, які захищають Україну на Запорізькому напрямку.

“Допомога військовим – це пріоритет Вінницької міської ради. З початку повномасштабного вторгнення наша громада допомогла вже 22 військовим частинам. Військові потребують безпілотних літальних апаратів, квадрокоптерів, тепловізорів, мавіків, коліматорних прицілів, автівок, які допомагають пересуватися та виконувати бойові завдання. Оскільки ми зайшли в зиму і наступили морози, оборонцям необхідне тепло – ми передаємо і хімічні грілки, які попереджають обмороження кінцівок, а отже зберігають здоров’я наших людей на фронті. Цього тижня для цієї військової частини з Нацгвардії ми разом з громадою передали 15 тисяч хімічних грілок. А зараз передаємо 26 буржуйок, смаколики, які приготували жителі усіх громад Вінницької області. Важливо, що всі наші громади не стоять осторонь і долучилися до формування цієї допомоги, зокрема у вантажі є подарунки від колективів закладів культури та освіти – від дітей та педагогів. Ми бажаємо нашим військовим швидше повертатися додому цілими та неушкодженими і неодмінно з Перемогою”, – сказав Очеретний.

Депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Присяжнюк зауважив, що буржуйки, які передали нацгвардійцям, досить прості та зручні у використанні, але найважливіше те, що вони мають високу тепловіддачу, тобто в оборонців буде можливість і зігрітися, і навіть приготувати їжу в польових умовах.

“Незабаром вони будуть доставлені на фронт, де подарують тепло нашим бійцям. В такий час необхідно допомагати військовим усіма можливими способами. Наша команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно з Вінницькою міською радою постійно тримає руку на пульсі, збираємо потреби хлопців і робимо все можливе в межах повноважень, щоб закрити їх потреби”, – сказав координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Присяжнюк.

Нацгвардієць Анатолій подякував за надану допомогу Вінницькій громаді та всій Вінниччині за небайдужість.

“Допомога потрібна, особливо взимку для зігріву особового складу, під час виконання бойових завдань та у перервах між бойовими виходами. Ми всім дякуємо за підтримку. На нашому напрямку ситуація складна, але ми будемо продовжувати обороняти Україну від російських окупантів”, – сказав нацгвардієць.

Довідка:
Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin