У Вінниці відкрили черговий клас безпеки

19 грудня, у Вінниці відкрили черговий клас безпеки. Цього разу – у ліцеї №29. Такі класи планують відкрити в усіх закладах освіти громади з метою інформаційно-просвітницької підготовки школярів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги, навчання алгоритму дій в умовах надзвичайних ситуацій тощо.

Під час відкриття осередку безпеки школярам розповідали, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, адже така інформація може врятувати життя. Зокрема провели тренінг з домедичної допомоги та на прикладі навчального манекена показали, як проводити серцево-легеневу реанімацію. Учні мали змогу отримати практичні навички з накладання турнікета та бинтів на уражену ділянку тіла.

Як зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, такі осередки покликані популяризувати відповідальне ставлення до індивідуальної безпеки, сформувати культуру здорового способу життя у молодого покоління, навчити дітей вимог пожежної, техногенної, мінної безпеки та інших аспектів цивільного захисту.

«У 2022 році було відкрито шість таких класів, у 2023 році вже відкрилось вісім, і планується відкриття ще одного. А завдяки конкурсу “Бюджет громадських ініціатив” ще три класи з’являться у 2024 році», – сказала Оксана Яценко.

Для надання необхідних знань усі класи безпеки, які відкриті у закладах загальної середньої освіти ВМТГ, забезпечені наочними матеріалами у вигляді спеціальних стендів, плакатів, профільної літератури та мультимедійного контенту. Класи обладнані наочністю, яка демонструє наслідки небезпечної поведінки у побуті, а також справжнім інвентарем, аптечками та макетами вибухонебезпечних предметів.

Власне, такі класи використовують і для зустрічі з працівниками служб порятунку.

Директор ліцею №29 Микола Бартюк зазначив, що потрібно з дитинства навчати дітей правил безпечної поведінки всюди: і вдома, і вулиці й в школі.

«Саме завдяки постійній та систематичній роботі колективу закладу освіти спільно з службами порятунку, ми навчимо нашу молодь бути свідомими, і за потреби надавати необхідну допомогу», – сказав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin