У Вінниці для 300 діток з вразливих категорій влаштували перегляд вистави-мюзиклу «Снігова королева»

У Вінниці, 20 грудня, велика зала музично-драматичного театру ім. Садовського заповнена малечею. Для 300 діток Служба у справах дітей організувала перегляд вистави-мюзиклу «Снігова королева». Це діти загиблих Захисників і Захисниць, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, хлопці і дівчатка, які постраждали внаслідок воєнних дій та малеча з числа ВПО.

«Традиційно перед Різдвом та Новим роком Служба у справах дітей влаштовує заходи для дітей із різних категорій. Сьогодні за підтримки обласного музично-драматичного театру ми запросили діток, які перебувають на обліку Служби у справах дітей та департаменту соціальної політики, на казкову виставу. На жаль, триває війна, але ми маємо мінімізувати її жахливі наслідки для дітей. Тому важливо влаштовувати дітям свято, щоб вони пам’ятали своє дитинство як щасливе та безтурботне», – зазначає начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Як розповів директор театру Іван Педорук, вистава «Снігова королева», яку діти дивилися сьогодні, це синтез класики та новаторства – авторська інтерпретація режисерки Ольги Буги. Історія Кая та Герди обросла новими сюжетними поворотами у поєднанні з музикою та танцями.

Самі діти закохались в неповторну атмосферу театру та дійства на сцені. Тетяна Петрівна, яка є опікункою своєї 12-річної онуки Христини, каже, що разом із дівчинкою намагаються не пропускати жодного заходу, на який їх запрошує Служба у справах дітей.

Також у глядацькій залі сьогодні пані Олена разом із братиком, яким вона опікується, та двома синами.

«І я, і діти сьогодні у театрі вперше, нещодавно ми переїхали до Вінниці з Могилів-Подільського. Я та мій молодший брат втратили батьків. Раніше дуже хотіли сюди потрапити до театру та раді, що це здійснилося. Нас часто запрошують на подібні заходи. Завдяки такій турботі я бачу, що дитина розквітла та після всього, що пережила, нарешті почувається добре. Дуже вдячна Службі у справах дітей за це. Хочеться ще більше робити і досягати, щоб давати дітям все найкраще», – ділиться пані Олена.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin