У Вінниці у холі міської ради молодь заспівала колядки

Сьогодні, 27 грудня, у холі Вінницької міської ради лунали колядки. Новорічний настрій створили представники міського осередку Національної скаутської організації «Пласт». Молодь привітала відвідувачів Прозорого офісу та всіх присутніх зі святами. Зазначають, дуже важливо дотримуватися прадавніх українських традицій. Акція відбулася за підтримки департаменту культури ВМР.

Магія Різдва – об’єднує, переконані юні колядники. До міської ради вони прийшли із традиційним вертепом. І хоча жоден не є співаком чи актором, до виступу готувались натхненно. Вивчали обрядові пісні, підбирали сценічні костюми, святкову атрибутику. Все для того, щоб відтворити Різдвяне дійство.

Як розповів представник скаутської організації «Пласт» Владислав Притуляк, головна мета дводенної акції привітати вінничан із Різдвом. Вона розпочалась учора. Крім міської ради, колядники із віншуваннями завітали до низки громадських організацій міста.

«Ми щороку в «Пласті» організовуємо подібні вертепи. Молодь долучається охоче, – розповідає Владислав Притуляк. – Варто не забувати, що життя продовжується і потрібно берегти та плекати наші традиції. Адже це те, за що українці воюють. Приємно, що люди реагують дуже позитивно, нерідко співають колядки разом із нами».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin