П’ять тепловізорів і безпілотний авіаційний комплекс відправила Вінницька міська рада разом з громадою Вінниці на передову

Вінницька міська рада продовжує працювати в межах ключових пріоритетів. На фронт з Вінниці відправили 5 приладів нічного бачення та безпілотний авіаційний комплекс українського виробництва. Військові задоволені отриманою технікою, та зазначили, що вже днями техніка пройде бойове хрещення на полі бою.

Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що звернень від військових багато з проханнями підтримати технічним обладнанням. Для цієї бригади, в якій служить чимало вінничан, це вже третя передача допомоги.

“Тож робимо все можливе для того, щоб вберегти життя Захисників та Захисниць на фронті і допомогти їм протистояти ворогу. В небі і на землі. Безпілотний авіаційний комплекс, як і тепловізори – українського виробництва, вони дуже ефективні. Виготовлені прилади нічного бачення всередині грудня 2023 року. Хай вони вам служать, максимально зберігають життя та здоров’я наших військових”, – сказав він.

Військовий Володимир Слободян зауважив, що це вже не перша допомога, яку отримала його бригада від Вінницької міської ради:

“Дякуємо від імені командування та всього особового складу. В нас чимало хлопців з Вінницької області, я сам родом з Томашполя. Нам приємно відчувати підтримку і знати, що про нас та наші потреби пам’ятають. Ця передача дуже допоможе нашій бригаді, тепловізори дають можливість виявляти противника вночі, коли вони пробують наступати, а дрони заздалегідь виявляють ворожу техніку, позиції артилерії противника. Найбільша наша потреба – це саме дрони та прилади нічного бачення”, – сказав військовий Володимир Слободян.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира зазначив, що підтримка військових – першочергове завдання для Вінницької міської ради. В 2024 році кількість передач збільшиться, наразі майже 30 військових частин отримали допомогу у вигляді безпілотних авіаційних комплексів, хімічних грілок, FPV-дронів, тепловізорів та інших необхідних речей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin