У 2023 році у Вінницько-Хутірському окрузі створили понад 20 нових суб’єктів господарювання та понад 110 нових робочих місць

У Вінницько-Хутірському окрузі створили більш як 20 нових суб’єктів господарювання та понад 110 нових робочих місць за 2023 рік.

Про це повідомив староста округу Владислав Кривешко, звітуючи про роботу за 2023 рік.

«Працююча економіка — це важливий аспект обороноспроможності. Попри війну, нам вдалося наростити економічну спроможність нашого округу. Вінницько-Хутірський старостинський округ став привабливим обʼєктом для інвестицій – нами цікавляться, як регіональні підприємства, так й компанії національного масштабу. В населених пунктах округу розпочалось будівництво нових комерційних об”єктів, відчинялись нові поштові відділення. В окрузі почали зʼявлятися сучасні продовольчі ритейлери, нові аптеки, кафе та ресторани, а загальна кількість нових суб’єктів господарювання зросла на більш ніж два десятки», – повідомив очільник округу.

За його словами, важливою частиною роботи з розвитку економіки округу було створення Інвестиційного паспорту Вінницько-Хутірського округу та створення Ради підприємців при старості.

Крім того, торік в окрузі ввели в експлуатацію 53 нових житлових будинків. Свої найсміливіші ідеї у будівництві котеджних містечок, присадибної забудови, таунхаусів та дуплексів реалізовують локальні підприємці у цій галузі.

Як зазначає Владислав Кривешко, важливою та невід’ємною складовою економічної стійкості округу є зелена економіка.

«Базисним постулатом у реалізації впроваджень у цій сфері стала Програма з розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ, – каже він. – Нові підходи до роботи з малими та великими фермерами, рибалками, пасічниками стали підґрунтям для: реєстрації трьох нових фермерських господарств з загальним банком землі більше 50 гектар, формування чотирьох ініціативних груп «Чиста водойма», котрі опікуються сімома ставками, шляхом аукціону зданий в оренду став «Сажавка» у Писарівці – перша позитивна практика тощо».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin