У Вінниці провели психологічний тренінг для школярів

У Вінниці, 17 січня, для громадського представництва Уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) провели психологічний тренінг. Цей захід відбувся завдяки співпраці департаменту освіти Вінницької міської ради спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Мета заходу – ознайомити учнівство з базовими навичками побудови відкритих стосунків між представниками різних груп (ВПО, місцевими жителями, сім”ями ветеранів та тими, хто повертається в Україну після тривалої відсутності), отримання необхідних знань про навички комунікації, врахування інтересів усіх соціальних груп в одній команді, способи зниження напруженості та сприяння розвитку навичок конструктивного розв’язання проблем.

Тренінг проводили спеціалісти Міжнародної організації з міграції (МОМ). До навчання долучилися 22 учні.

Під час заходу школярі взяли участь у різноманітних групових вправах та дискусіях, під час яких вони вивчали важливі аспекти побудови відкритих та здорових стосунків. Тренери з психологічного центру зосередилися на таких аспектах, як емоційний інтелект, емпатія, слухання та виявлення поваги до інших. Однією з ключових ідей тренінгу було встановлення відносин між представниками різних груп. В групах учасники мали можливість порівнювати свої погляди та взаємодіяти з ровесниками з інших шкіл, що сприяло розширенню їх кругозору та формуванню толерантного ставлення до інших людей. Згодом вони поділяться отриманими знаннями зі школярами у своїх закладах освіти.

«Міжнародна організація з міграції вже не вперше співпрацює з департаментом освіти ВМР. Цього разу робимо акцент на психологічній освіті дітей. Підтримка ментального здоров’я зараз є особливо актуальною, а підтримка один одного – необхідна запорука нашої стійкості та Перемоги», – зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

На думку школярів, виховання соціально-емоційних навичок і толерантності серед молодої аудиторії необхідне у різний час, а у воєнний – поготів.

«Такі заходи необхідні для нашого розвитку. Наша зустріч пройшла досить інформативно і корисно, ми отримали справді практичні знання і покращили розуміння не одразу помітних речей стосовно комунікації та психології людини», – сказала учениця Вінницького ліцею №27 Анна Шевчук.

Нагадаємо, що дитячий омбудсмен Вінниці – це громадський представник прав дітей в місцевій владі, а також в державних органах – всюди, де потрібно адвокувати та захищати права дітей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin