Молодь Вінниці відзначила День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, у День Соборності України, представники Вінницької молодіжної ради дарували символічні подарунки виготовлені власноруч жителям міста. Це були патріотичні браслети, солодощі та мотанки.

Мета події – зберегти й надихнути місцевих мешканців на гордість за свою країну та пам’ять про важливі історичні події.

Понад 30 учасників, серед яких студенти вінницьких вишів, волонтери та просто небайдужа молодь, зібрались у центрі міста, щоб вкотре продемонструвати єдність українського народу.

«Тогоріч на набережній Roshen ми організували патріотичний захід, приурочений до Дня Соборності України. Цього разу формат відзначення дещо змінили. У річницю події активна молодь міста вийшла на площу Європейську, аби запропонували солодощі, мотанки та патріотичні браслети усім охочим. Саме юнаки та юначки підготували та роздавали містянам ці вироби, які підтримуватимуть національну свідомість та стануть пам”яткою для містян важливого історичного дня. Завдяки цій ініціативі молодь вчергове продемонструвала свою турботу про громаду та національну традицію», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

«Мотанки – це народне ремесло, що має багатовікову історію в Україні і яке символізує обереги та дарує щастя. Тим самим ми хотіли передати своє бажання щастя та благополуччя. Патріотичні браслети, зроблені в національних кольорах, є своєрідним символом єдності та підтримки українського народу», – зазначає очільниця Вінницької молодіжної ради Марія Маєвська.

Місцеві мешканці були дуже вдячні за такий незвичайний та патріотичний дарунок. Багато з них спостерігали за ініціативною молоддю із захопленням і приємним здивуванням, висловлюючи вдячність за небайдужість.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin