«Продовжуємо допомагати нашим воїнам», – Сергій Моргунов про передачу допомоги оборонцям

Вчора, 22 січня, відбулася чергова передача для оборонців. Цього разу захисникам передали два пікапи, що мають реактивні системи залпового вогню, чотири авіаційні комплекси (два розвідувальні та два ударних) і п’ять тепловізійних монокулярів. Усе це отримали  військові окремого центру спеціального призначення ССО “Схід”. Оскільки безпека та оборона є пріоритетом Вінницької міської ради, місцева громада постійно надає допомогу військовим. В даний момент Вінницька громада підтримує близько 30 військових підрозділів.

«Продовжуємо допомагати нашим воїнам. Передали підрозділу, в складі якого з перших днів повномасштабного вторгнення воює депутат Вінницької обласної Ради Олег Легеза, два “мінігради”. Це пікапи, які нашим спеціалістам вдалося переобладнати на реактивну систему залпового вогню. Також передали військовим чотири безпілотні авіаційні літальні комплекси розвідувального та ударного типу, а також 5 тепловізорів. Це незамінні речі на фронті та, сподіваємося, будуть служити та допомагати нашим воїнам. Завдяки злагодженій роботі Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу змогли суттєво підсилити Захисників та Захисниць додатковим оснащенням. Дуже символічно, що передачу наші оборонці отримали у День соборності України. З одного боку ми згадуємо історію, а з іншого – пишемо її для наступних поколінь», – зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Задля допомоги військовим свої зусилля об’єднали депутати міста та області, волонтери та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Наша команда задля підтримки Збройних Сил завжди об’єднує зусилля. І сьогодні вчергове є цьому підтвердження. Ми з честю і гордістю маємо можливість надати таку підтримку підрозділу нашого колеги, депутата обласної ради Олега Легези, який несе службу з початку повномасштабного вторгнення разом з побратимами. Завдання Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу є і надалі, розуміючи потреби, знаходити можливості для допомоги. Дякую нашим Захисникам, що міцно тримають оборону і дають нам змогу тут виконувати завдання і допомагати їм», – зазначив голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Передають військовим, зокрема, так звані мінігради. На двох пікапах, які вже брали участь у бойових діях та були відремонтовані, встановили реактивні системи залпового вогню. Перевагами такої техніки є скорострільність, маневровість, висока точність та дальність стрільби до 25 км.

«Це обладнання для нас дуже потрібне, тому що воно є мобільним та дуже ефективним у використанні. Також ці засоби ураження є досить потужними і дають нам змогу на дальності до 25 км ефективно вражати цілі супротивника: легку броньовану техніку та живу силу. Вдячні Вінниці та області за підтримку», – зазначає військовий Сергій Бобриков.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin