Вінницька міськрада спрямувала на придбання державних військових облігацій 50 млн грн

Вінниця продовжує сприяти зміцненню обороноздатності країни шляхом придбання військових облігацій. Ця п’ята загалом, і перша в цьому році фінансова донація становить 50 млн грн. Таке рішення було прийняте депутатами на останньому засіданні міської ради. Згідно з цим рішенням, тимчасово вільні кошти бюджету будуть витрачені на закупівлю державних цінних паперів з терміном до одного року. Ці кошти мають бути використані для фінансування потреб Збройних Сил України і залишаються виключно для цієї цілі.

«Ми продовжуємо підтримувати армію через механізм військових облігацій, тому що не всі види обладнання та озброєння в межах Бюджетного кодексу територіальна громада може придбати сама, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – Військові облігації – це цільова підтримка, оскільки направляються тільки на потреби ЗСУ і Сил оборони країни. Хочу нагадати, що у 2022 році ми направили через державні цінні папери 400 млн грн, у 2023 році – майже 300 млн грн. А зараз у зв’язку з тим, що у нас є більше можливостей самим закуповувати відповідне обладнання і ми направляємо більшу частину коштів безпосередньо військовим частинам, – спрямовуємо ще 50 млн грн»

Нагадаємо, Вінниця була серед перших муніципалітетів, які спрямували кошти на придбання цінних паперів. Загалом, за два роки повномасштабного вторгнення за цим призначенням використали вже близько 700 млн грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin