У Вінниці школярам презентували експонати Музею Повітряних Сил Збройних Сил України

Днями у приміщенні бібліотеки-філії № 1 презентували пересувну виставку Музею Повітряних Сил ЗСУ. На екскурсію та змістовну лекцію запросили учнів ліцею № 9. Музейники розповіли школярам про подвиги та мужність захисників неба, які щодня боронять країну від російських агресорів. Окреме місце в експозиції посіли матеріали про військовослужбовців Повітряних сил, Героїв України, які віддали своє життя у боях за українське небо.

Старший науковий співробітник Музею Повітряних Сил Збройних Сил України Віктор Поденний, зазначив, що нині приймати екскурсію у закладі немає можливості, тому вирішили організували виїзну екскурсію. Експерти розповіли про роль Повітряних сил у захисті країни, виникнення та еволюцію авіації на теренах України.

«Основна мета нашої лекції – пояснити та показали на моделях, молодим людям, дітям, нашому майбутньому, яким чином ми боремось із супротивником, які в нас є здобутки, результати», – говорить Віктор Поденний.

Найбільше враження залишили експонати пересувної виставки Музею. Тут представили моделі військової техніки Повітряних сил ЗСУ та фрагменти уламків збитих над Україною повітряних цілей: рульова поверхня баражуючого боєприпасу «Shahed-136» та фрагмент його двигуна, уламки ворожого гелікоптера МІ-24, керованої ракети класу «повітря-поверхня» Х-47 «Кинджал» тощо.

Як розповіла вчителька предмета «Захист України» ліцею № 9 Неля Добросердова, для учнів цей захід став важливим етапом у вивченні історії та технічних новацій у галузі авіації. Захоплені пізнанням, вони не лише слухали лекцію, а й ставили безліч запитань фахівцям. Хлопці та дівчата мали можливість приміряти ексклюзивні експонати – шоломи пілотів.

«З першого дня війни наші учні допомагають Захисникам та Захисницям. Діти волонтерять, плетуть маскувальні сітки, проводять ярмарки, акції тощо. Дякуємо організаторам за такий інформативний захід», – говорить Неля Добросердова.

Один з учасників лекції Віталій Дробаха зазначив, що давно цікавиться військовою справою, а на лекції зміг детально ознайомився із різновидами озброєння, дізнатися про подвиги наших льотчиків.

«Було дуже цікаво, ми довідались про бойові завдання наших українських льотчиків, про їх високий професіоналізм, про те, як вони стоять на захисті українського неба, нищать ворога на передовій та оберігають мирні міста від російських ракет та безпілотників», – зазначив ліцеїст.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin