У «Вінницяміськтеплоенерго» встановили економайзери завдяки яким можуть заощаджувати до мільйона гривень за сезон

У КП «Вінницяміськтеплоенерго» підрахували економію, яку отримають за опалювальний сезон 2023-2024 завдяки встановленим економайзерам – установкам утилізації тепла димових газів, які підвищують ефективність виробництва теплової енергії.

Заходи з енергозаощадження запровадили на двох котельнях підприємства у квітні 2023 року. Проєкт вдалось реалізувати завдяки співпраці з представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, Агентством ООН з питань міграції в Україні.

Влаштовані економайзери дозволяють підвищити коефіцієнт корисної дії котлів. Адже обидві котельні, де їх встановили, побудовані та введені в експлуатації ще наприкінці 70-х років минулого сторіччя.

Як зазначають у КП «Вінницяміськтеплоенерго», в цьому опалювальному сезоні встановлені економайзери вже доводять свою енергоефективність і дають додаткові майже 4 Гкал теплової енергії на добу шляхом теплоти відпрацьованих димових газів, які раніше виходили в димову трубу. А це зі свого боку дає можливість скоротити споживання газу більше як 100 тис. м3 за опалювальний сезон, що в грошовому еквіваленті становить майже 1 млн грн за опалювальний сезон.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin