У Вінниці обговорили можливість створення екологічної ферми та відновлення водних джерел на прилеглих територіях громади

Минулого тижня відбулося чергове засідання комісії з питань соціально-економічного партнерства та стимулювання залучення інвестицій на сільських територіях Вінницької міської територіальної громади. В межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки, експерти Вінницької міської ради розглядають ділянки у Щітках та Малих Крушлинцях, які найближчим часом планують виставити на аукціон.

Зокрема йдеться про водні об’єкти, які можуть бути інвестиційно привабливими у Щітках – це ставки Марків та “Без назви”, поруч з якими можна створити умови для культурно-оздоровчих потреб місцевих жителів.

За словами начальниці управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталії Павленко, під час зустрічі члени комісії розробили деталізовані додаткові умови здійснення партнерства щодо використання цих об’єктів.

“Передбачені роботи з очищення водних об’єктів, укріплення берегів, розроблення та погодження проєкту благоустрою земельної ділянки, здійснення санітарної обрізки дерев та додаткового озеленення земельних ділянок, а також відновлення внутрішньогосподарської дороги із урахуванням пішохідної зони згідно чинних норм законодавства. Крім того, йдеться і про створення умов для відпочинку та оздоровлення для місцевих жителів”, – пояснила Наталія Павленко.

Водночас на засіданні розглянули перспективу будівництва сучасної екоферми в селі Малі Крушлинці, де передбачене утримання не менше 800 голів великої рогатої худоби протягом трьох років з дня укладання договору оренди землі та угоди про соціально – економічне партнерство.

Серед затверджених деталізованих додаткових умов здійснення Партнерства основний акцент поставлений на розвиток ринку праці. Так, на майбутній екофермі зможуть працевлаштуватися щонайменше 50 людей і 20% робочих місць від загальної кількості будуть призначені для демобілізованих учасників бойових дій в російсько-українській війні. Крім того, міська влада вбачає доцільність у використанні альтернативних та відновлювальних джерел енергії на фермі, де вироблятиметься сертифікована екологічна продукція.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin