Вінниця на першому місці в рейтингу обласних центрів за рівнем фінансової допомоги ЗСУ, яка передбачена в бюджеті

Наша громада продовжує робити свій внесок у зміцнення обороноздатність військових. Вінниця очолила рейтинг міст обласного значення за розміром фінансової підтримки Збройних Сил України, яка передбачена в місцевому бюджеті.

Таке дослідження оприлюднила ГО «Громадський контроль» за результатами аналізу даних станом на 7 лютого 2024 року. До уваги брали обсяг передбачених коштів на оборону у відсотковому співвідношенні до загальної суми видаткової частини бюджету.

На верхівці топу опинилася Вінниця, яка виділяє на допомогу Захисникам та Захисницям майже 10% власного бюджету, другу сходинку посів Луцьк. Далі йдуть Чернігів, Івано-Франківськ, Житомир, Львів, Черкаси, Кривий Ріг, Тернопіль та Одеса.

Нагадаємо, у 2024 році у Вінницькій міській територіальній громаді на пріоритет «Безпека та оборона», а саме на підтримку Збройних Сил України та впровадження безпекових заходів передбачено майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статей бюджету. З них понад 610 млн грн спрямують на допомогу ЗСУ, решта – на посилення безпекових заходів, наприклад, будівництво протирадіаційних укриттів тощо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin