Вінниччина передала гуманітарну допомогу Казанківській громаді

Нещодавно, з Вінниці було доставлено гуманітарну допомогу на Миколаївщину. Казанківська селищна територіальна громада була одержувачем цієї допомоги, яка включала продукти харчування. Вантаж був перевезений до місця призначення через поштове відділення міста.

Вінницька громада від початку повномасштабного вторгнення підтримує тих, хто цього потребує – не лише вінничан, а й вимушених переселенців та жителів інших міст України, які постраждали від бойових дій. Нагадаємо, Вінницька міська рада була серед тих, хто першими неодноразово направляли гуманітарну допомогу у Херсон після деокупації, а також після підриву Каховської ГЕС. Крім того, підтримували Харків, Чернігів, Балаклію, Маріуполь, Миколаїв. Із усіма громадами Вінниця підтримує тісну комунікацію, щоб у разі необхідності підставити плече.

«Звичайно наш найголовніший пріоритет – це допомога військовим, які боронять Україну. Ми допомагаємо їм, відправляємо техніку та обладнання, необхідні на передовій, але сьогодні ми так само не забуваємо і про вінничан та вимушених переселенців, які проживають у нас, і про жителів деокупованих територій та тих, котрі потерпають від військової агресії. Це наш спільний обов’язок як українців. Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати!» – наголосила під час відправлення вантажу депутатка Вінницької міської ради, координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук.

Отриману із Вінниці допомогу керівництво Казанківської селищної ради незабаром передасть тим, хто її найбільше потребує – місцевим жителям та вимушеним переселенцям, які мешкають на території громади. Ці продукти харчування надійшли до Вінниці як міжнародна гуманітарна допомога від міста Мюнстер, республіки Німеччина та Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ».

Для довідки

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб було створено у березні 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового з метою подолання викликів, які поставила перед Україною війна. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin