У Вінницькому терцентрі діє осередок сіткоплетіння

На базі Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування діє осередок сіткоплетіння. Діяльність цього осередку розпочалася 9 лютого. Матеріали для виготовлення сіток були придбані працівниками терцентру, центру соціальних служб та департаменту соціальної політики ВМР. У плетінні сіток беруть участь як підопічні Терцентру, так і його працівники, що робить цю справу особливо важливою.

«Кожен в незалежності від свого віку може допомогти нашим Збройним Силам. І літні підопічні терцентру – не виняток. Тож ми розгорнули центр сіткоплетіння в Терцентрі, адже потреба в сітках є завжди. Кожен відвідувач може долучитися до важливої справи допомоги фронту», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

За кошти, зібрані працівниками департаменту соцполітики та соціальних структур міста, купили два рулони тканини по 200 м шириною 1,50 м, а також сітку. Дерев’яний каркас власноруч зробили працівники Терцентру. Протягом дня заклад відвідує близько 100 підопічних, кожен з них має змогу долучитися до благодійної справи.

Як розповіла директорка Вінницького терцентру Галина Бачинська, підопічні закладу постійно долучаються до допомоги війську. У багатьох бабусь і дідусів діти та онуки служать, тож вони вважають своїм обов’язком, в міру своїх сил, допомогти оборонцям. Бабусі в’яжуть шкарпетки та теплі килимки, беруть участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ.

«Волонтерство – наразі обов’язок кожного українця. Тому ми завжди допомагаємо військовим задля наближення Перемоги», – підсумовує Галина Бачинська.

Бабусі Терцентру розподілили обов’язки: хтось нарізає тканину та стрічки, інші – безпосередньо плетуть. Серед присутніх сьогодні і 70-річна пані Тетяна. Жінка вже понад рік плете сітки, тож встигла відточити свою майстерність.

Серед тих, хто долучився, і пані Олена. Її онук служить на фронті.

«В цей важкий час ми всі повинні допомагати військовим. Це наш внесок», – зазначає жінка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin