У Вінниці стартує акція до Міжнародного дня дарування книг «Book з добрих рук»

14 лютого відзначають Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Тож книгозбірні Вінницької міської централізованої бібліотечної системи запрошують долучитися до акції «Book з добрих рук». Охочі можуть приносити як дитячу, так і дорослу літературу українською мовою або у перекладі.

Започаткований у 2012 році Міжнародний день дарування книг швидко став хорошою традицією у понад 30 країнах. Його основна мета полягає у стимулюванні людей по всьому світу дарувати книги, підкреслюючи, що вони не втрачають своєї цінності навіть в епоху технологій. Книга набула актуальності й під час повномасштабного вторгнення, стала засобом психологічної реабілітації та способом пережити драматичні події.

«Цей день важливий для людей, які розуміють і цінують книгу як предмет не тільки матеріальної, а насамперед духовної цінності. Плекають ті почуття та емоції, які дарують читачам книги. У кожного книголюба вдома є примірники, які вже прочитані, але вони можуть принести радість ще багатьом пошановувачам читання. Тож запрошуємо поділитись ними із іншими людьми, які захоплюються читанням та чекають на новинки. Кожен книжковий дар – цінний для нас, адже дає можливість продовжити життя книгам, які будуть знову і знову радувати користувачів!» – говорить директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.

Відсьогодні всі охочі зможуть долучитися до акції «Book з добрих рук», спрямованої на поповнення фондів бібліотек новими виданнями. Важливо відзначити, що книги можна приносити не лише протягом дня, а й у будь-який інший час впродовж усього року.

«Стаємо щедрими дарувальниками книжкових шедеврів один одному. Поширюймо культуру читання, що є важливим фактором для освіти та розвитку особистості. Дарування вже прочитаних книг дозволяє їм отримати нове життя та радувати нових читачів», – зазначає Олена Заквацька.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin