Моргунов заявив, що у Вінниці буде запас медикаментів мінімум на 3 місяці вперед

Сьогодні, 22 травня, на сесії міської ради Сергій Моргунов представив програму підтримки вінничан під час карантину «Чорний день». Одним із найважливіших кроків втілення програми в життя є – охорона здоров’я і медицина

За словами міського голови вже сьогодні необхідно готуватися до другої хвилі пандемії коронавірусу.

Адже експерти наголошують, що по всьому світі нас буде чекати друга хвиля епідемії. Кожен Вінничанин має бути впевнений, що в місті створено всі необхідні умови для подолання спалаху інфекції. на «Чорний день» ми повинні створити відповідний резерв усіх необхідних медичних засобів, медикаментів. Такий резерв ми уже почали готувати, – розказав Сергій Моргунов.

Для наших медиків готується не менш ніж трьох місячний запас доступних медичних препаратів. Такі як: засоби індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів, медикаментів, виробів медичного призначення.

Але разом із тим вінницька армія медиків повинна мати найкраще в Україні технологічне обладнання. Тільки тоді вони зможуть професійно боротися з хворобами та рятувати життя вінничанам. Саме тому ставимо для себе завдання додатково закупити необхідне обладнання. Крім того у Вінниці буде створено найсучаснішу ПЛР лабораторію, яка буде працювати для вінничан і допоможе діагностувати коронавірус на ранніх стадіях, – розповів мер.  

Також, міський голова зазначив що необхідно мати необхідний резерв медичних кадрів. Ажде першими на небезпеку заразитись наражаються саме лікарі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin