Дітям Захисників та ВПО у Вінниці організували екскурсію за лаштунки телеканалу

26 квітня відбувся черговий захід профорієнтаційного проєкту «Професійні обрії», організований департаментом соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Для дітей Захисників та ВПО була організована екскурсія на телеканал «ВІТА». Приблизно 25 хлопців і дівчат дізнавалися про професії журналістів, редакторів, монтажерів, звукорежисерів та операторів.

«Продовжуємо влаштовувати для дітей профорієнтаційні зустрічі. Це важливий проєкт у межах програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їхніх родин. Сьогодні діти наших оборонців та вимушених переселенців познайомились з тим, як працює вінницький телеканал. Оператори, журналісти, ведучі, редактори розповіли про тонкощі своєї роботи, поділилися професійними секретами. Бачимо зацікавленість в дитячих очах, яка зростає з кожною зустріччю. Сподіваємось, це допоможе їм визначитися з подальшою професією, щоб принести користь суспільству і нашій Україні», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

На заході також був координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Володимир Малінін.Діти знайомляться з тим, як працюють студії та апаратні

«Ви знаходитеся у самому серці інформаційного простору Вінниці. Тут відбувається створення, монтаж і вихід в ефір телеканалу “ВІТА” усіх важливих новин та телепрограм. Протягом дев’яти років я мав честь бути його директором. Ця робота є надзвичайно цікавою. Якщо ви оберете в майбутньому професію журналіста, оператора або монтажера, я думаю, що ви не пошкодуєте. Бажаю вам майбутніх професійних перемог», – звернувся до дітей Володимир Малінін.

Екскурсію для гостей телеканалу провела заступниця редактора Марія Супрун. Вона показала ньюзрум, де працюють журналісти. «Це вулик, який завжди гуде», – говорить Марія Супрун.Зустріч учасників проєкту з організаторами

Перед дітьми виступив директор телеканалу Володимир Липовий, а також головна редакторка Карина Самохвалова. Вони розповіли, як прийшли в професію тележурналіста, які проєкти створювали та що роблять зараз.

Старший монтажер телеканалу показав підліткам, що знаходиться в апаратній та в студіях телеканалу. Кожен охочий міг сфотографуватися на місці ведучого новин. Особливо дітям сподобалась студія із зеленим полотном – хромакеєм. Там хлопці та дівчата могли спробувати себе в ролі диктора, читаючи слова з телесуфлера.Діти мали змогу почитати текст з телесуфлера

«Мені дуже сподобалась екскурсія. Нам розказали про роботу тележурналіста, які в ній є плюси та мінуси. Дуже цікаво було завітати до студій, сфотографуватися там. Над майбутньою професією я ще в роздумах. Мені подобається робота журналіста тим, що вона серйозна, відповідальна, популярна. Також роздумую над тим, щоб стати перекладачем або працювати у сфері туризму», – розповіла 13-річна учасниця заходу Діана Свинарчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin