Вінницькі баскетболісти – чемпіони України серед чоловічих команд

Переможцями ХХХІІІ чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд у Фіналі восьми Першої ліги сезону 2023-2024 рр. стала команда БК «Вінниця». Спортсмени успішно пройшли усі випробування та піднялись на першу сходинку. Фінальні змагання відбулися з 26 по 28 квітня в Рівному.

БК «Вінниця» у перший ігровий день зустрілася з командою «Чернігів–ШВСМ» та здобула перемогу. А наступного дня змагалась із командою «Полтава», матч завершився з рахунком 72:51 – теж на користь Вінниці. І у фінальній боротьбі зійшлася зі спортсменами Рівне-ОСДЮСШОР.

Гра виявилася напруженою. Наші баскетболісти в третій чверті збільшили перевагу до +13, а останній виграли з рахунком 16:8. У підсумку БК «Вінниця» стала переможцем Першої ліги, обігравши у золотому матчі Фіналу восьми Рівне-ОСДЮСШОР з рахунком 80:62. До того ж гравця БК «Вінниця» Юрія Шкондю визнано кращим гравець ліги. Хлопець також отримав статуетку MVP.

«Ми, звісно, хотіли і вірили в те, що наша команда стане чемпіонам. Весь сезон наші хлопці боролися, йшли напролом і досягали своєї мети. Фінальні ігри видалися, дійсно гідними. Суперники не давали часу розслабитися. Гра за 1-2 місця була запеклою. Команда з Рівного мала перевагу, оскільки грала на домашній арені зі своїми вболівальниками і в своїх рідних стінах та кільцями. Але нашим чемпіонам і це не завадило довести всім, що вони дійсно гідні переможці ХХХІІІ чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги сезону 2023-2024 рр.», – зазначив президент Вінницької баскетбольної федерації Дмитро Петрик.

Також додав: «Напевно, немає таких слів, щоб передати, наскільки це неперевершено і емоційно захопливе явище – гра у баскетбол. Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям, що дають нам змогу займатися улюбленою справою і спостерігати за такими емоційними іграми та перемогами. Слава Україні!»

Зі свого боку помічник тренера та капітан команди БК «Вінниця» Олександр Главатчук розповів, що перед початком сезону хлопці ставили собі план-максимум, який успішно реалізували.

«Тільки на першому груповому етапі наша команда зазнала єдиної поразки, і це для нас стало дзвіночком, що розслаблятися не можна, – каже Олександр Главатчук. – Плей-офф пройшли без поразок, потрапивши у завершальний етап. Четверть фінал та півфінал також подолали впевнено. Нашим суперником у фіналі були господарі паркету з міста Рівне – молода та амбіційна команда, яка також вийшла на майданчик, перед своїми вболівальниками перемагати. Але, розуміючи, що ми у фіналі, тобто за крок до перемоги, – ми не мали права зупинятися».

Також щоб підтримати улюблену команду, до Рівного приїхали й баскетбольні вболівальники з Вінниці.

«Нам було приємно бачити на трибунах президента Вінницької баскетбольної федерації, директора МСДЮСШОР, рідних та друзів наших гравців та просто фанатів нашої команди. Дякуємо всім за вашу підтримку!» – каже Олександр Главатчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin