Діти з центру реабілітації «Гармонія» навчалися інформаційних технологій

Протягом семи тижнів діти з інвалідністю, які є клієнтами Вінницького центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк, навчалися інформаційних технологій в межах програми eKids. Безкоштовні заняття організував вінницький офіс компанії «EPAM Україна». Завдяки керівництву досвідчених спеціалістів-волонтерів, діти вивчали 3D-моделювання, Scratch, Project Management та Frontend.

«Навчання для дітей ми організовуємо вже не перший рік. Під час пандемії COVID та у перший рік повномасштабного вторгнення заняття для дітей проходили онлайн. Наразі проводимо офлайн. На навчання запрошуємо дітей колег з EPAM, а також вже вдруге – діток з центру реабілітації “Гармонія”. Цьогоріч у програмі взяли участь також хлопці та дівчата з сімей ВПО. На мою думку, такий досвід допоможе дітям в майбутньому краще зрозуміти IT-сферу та з легкістю обрати професію», – розповіла менеджерка з розвитку талантів EPAM Лілія Гірко****.

У програмі взяли участь діти від 8 до 16 років. Усього – 45 дітей, 8 з яких – діти з інвалідністю, клієнти центру реабілітації «Гармонія».

Своїми враженнями від навчання поділився 15-річний Сергій Наталічєв. Хлопець пересувається на кріслі колісному.

«На навчання я ходив декілька тижнів. Вирішив взяти участь, тому що хотів спробувати створювати комп’ютерні програми. Вдома я багато часу проводжу за комп’ютером, люблю грати в ігри, тому такі заняття були для мене дуже цікаві», – говорить Сергій.

Задоволеним від навчання залишився і Максим Гота. Хлопцю 12 років.

«Я вивчав проєктний менеджмент. Мені сподобалось. Тут дуже гарні викладачі, які одразу знайшли підхід до дітей та наводили багато прикладів. IT-сфера мене цікавить, у майбутньому хотів би також працювати в цьому напрямі», – зазначив Максим.

Його мама, Юлія Гота, вважає таке навчання дуже корисним.

«Приємно бачити зацікавлення сина. Я вважаю, для підлітків це дуже корисно для майбутнього професійного та особистісного розвитку. Наприклад, говорили про вирішення конфліктів, роботу в команді, планування. Це може знадобитися не тільки в роботі, але й в інших сферах життя».

Про важливість інклюзивного навчання та партнерство з компанією EPAM зазначила директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

«Важливо, що діти з інвалідністю навчалися не окремо від усіх, а спільно з іншими дітьми. Це важливо і для мотивації, і для соціалізації діток. А також для розвитку самостійності, адже навчалися вони без допомоги батьків у групах. За ці 8 тижнів дітям надали дуже якісні знання та навички, які знадобляться у майбутньому. Дуже вдячні компанії EPAM за підтримку дітей, щирі серця, корпоративну соціальну відповідальність та постійне партнерство!» – підсумувала Олена Чорнобривенко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin