Велопрогулянка середмістям: близько 25 пенсіонерів відкрили сьогодні літній велосезон

Підопічні Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування підтримують активний спосіб життя. Сьогодні, 23 травня, спортсмени закладу віком 60+ відкрили літній сезон велосипедів. Близько 25 пенсіонерів осідлали двоколісні та провели першу у цьому сезоні велопрогулянку середмістям Вінниці.

«Велосезон в Терцентрі – це вже наша добра традиція з початком кожного теплого сезону. Щороку ми влаштовуємо такі велопрогулянки для наших відвідувачів. У Терцентрі в користуванні є 7 велосипедів. Охочих покататися у нас, звісно, більше, тому кататимуться підопічні по групах. Велопрогулянки проводитимуть тричі на тиждень по 1,5 години», – розповідає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

З рожевим велосипедом і в рожевій літній сукні сьогодні колесить парком 67-річна пані Світлана. Вперше за кермо велосипеда вона сіла у 64 роки, вже будучи підопічною Терцентру.

«Велоспорт – це для мене як для риби вода. Кожного року беру участь у велопрогулянках в Терцентрі. Дуже люблю це заняття і дякую за дозвілля. Мені подобається швидкість та відчуття адреналіну», – ділиться пані Світлана.

Про захоплення катанням на велосипеді розповідає і 75-річний Микола Сидорук.

«У свої 75 років я веду активний спосіб життя: займаюся плаванням, катаюсь на велосипеді, багато ходжу пішки та працюю на дачі. Пам’ятаю, як у 5 класі батьки купили мені велосипед. Я на ньому їздив до школи 5 км і потім назад. Тому я звик до цього “коника”. Гарна компанія і перебування на свіжому повітрі додає енергії. Приємно, що про нас, пенсіонерів, наша влада не забуває. Хоч зараз всім складно, іде війна, у мене син та внук воюють, але ми підтримуємо наші Збройні Сили України у міру своїх сил. Хай наші вороги бояться нас!» – говорить відвідувач Терцентру Микола Сидорук.

Опановує велоспорт разом з Терцентром і 62-річна Олена Луньова.

«Я записалась до Терцентру у 2022 році. З початком повномасштабної війни я знаходилася у ступорі, нічим не могла займатися, навіть своїм улюбленим в’язанням. Тому шукала для себе інші заняття: плела сітки, робила заготівлі сухого борщу для Захисників. А потім почала відвідувати Терцентр, чим дуже задоволена. Востаннє я каталася на велосипеді ще в дитинстві. Але м’язова пам’ять працює, і я швидко відновила навички».

Гурток здорового способу життя дуже популярний у Терцентрі. Медична сестра закладу Валентина Морнова розповідає, що окрім велоспорту, підопічні опановують скандинавську ходу, займаються лікувальною фізкультурою.

«Фізична активність корисна у будь-якому віці, а для літніх людей – особливо. Вона корисна для підтримання тонусу м’язів і суглобів, покращує стан серцево-судинної системи, дихання, вестибулярний апарат. А ще, звісно, підвищує настрій», – зазначає Валентина Морнова.

Для отримання соціальних послуг у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) звертайтеся за адресою: вул. Соборна, 50, каб. 101 та за номером телефону: 67-05-90.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin