Понад два місяці щеплювали домашніх тварин проти сказу: завершилась вакцинальна кампанія

Понад два місяці, починаючи від квітня, на території Вінниці із приватною забудовою щеплювали домашніх тварин проти сказу. В результаті кампанії було безкоштовно провакциновано 3050 чотирилапих улюбленців. Мобільні бригади вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини, відповідно до графіків, котрі доповнювались щодватижні, працювали на локаціях, облаштованих 19 квартальними комітетами. Головною умовою була доступність та зручні для жителів години прийому. Координацію заходів здійснювала Асоціація органів самоорганізації населення міста.

Щорічна вакцинація і ревакцинація тварин проти сказу відіграє вирішальну роль у їх захисті від смертельної недуги та профілактує зараження людей, наголошують фахівці.

«Надзвичайно важливо щороку щеплювати своїх улюбленців, незалежно від того, де вони утримуються в будинку чи на подвір’ї, та хоч би як власникам не здавалося, що ризику немає. Ризик є завжди, – підкреслив начальник Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини Віктор Грущенко. – Такий профілактичний захід вкрай необхідний для того, щоб убезпечити чотирилапих, їхніх господарів та всіх, хто може з ними контактувати від страшної недуги».

За словами Віктора Грущенка, вакцинальною кампанією, яка проходила у приватному секторі Вінниці, заходи не обмежаться.

«Вони відбуваються на постійній основі. Люди звертаються за процедурою щеплення безпосередньо до нашої лікарні. І отримують відповідну допомогу спеціалістів. Потрібно відзначити, що вакцина проти сказу, яку ми використовуємо, українського виробництва. Вона безпечна та ефективна, – каже він. – Наразі завершилась лише, так би мовити, активна фаза кампанії. Але якщо будуть запити від людей ми готові знову виїхати бригадою на місце. Працюватимемо за потребою».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin