Сьогодні, 28 червня, організували Всеукраїнський турнір «Футбол проти наркотиків»: подробиці у матеріалі

Сьогодні, 28 червня, близько 100 гравців з різних міст України з’їхалися до Вінниці, щоб взяти участь у турнірі «Футбол проти наркотиків». Самі спортсмени – це люди, які знаходяться на шляху подолання своєї залежності або вже здолали її. Турнір пройшов на базі стадіону Вінницького ліцею №18. Захід організували Вінницький міський центр соціальних служб та ГО «Міжнародна антинаркотична асоціація, Вінниця».

«Декілька років поспіль спільно з Міжнародною антинаркотичною асоціацією проводимо такий захід. Його назва говорить сама за себе – “Футбол проти наркотиків”. Наркотична залежність – це велика біда і для окремої людини, і для всієї родини. Але важливо, що люди борються із залежністю та знаходять в собі сили її подолати. Не останню роль в цьому грають підтримка сім’ї, психологів, соціальних працівників та таких громадських організацій, як Міжнародна антинаркотична асоціація. А спорт, активний спосіб життя – важливий інструмент для здорового, щасливого майбутнього», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська додала, що такий турнір проводять вже вдев’яте у співпраці з різними партнерами. У самому закладі працюють соціальні працівники та психологи, які допомагають людям, що борються з залежністю, та їхнім сім’ям.

Усього в турнірі взяли участь близько 100 учасників з Вінниці, Києва та Миколаєва. Все це футболісти-аматори. Спортсмени поділилися на шість команд, які по черзі зійдуться на футбольному полі.

«Четвертий рік наша громадська організація долучається до проведення футбольного турніру. Він присвячений Міжнародному дню боротьби зі зловживанням наркотиками та їхнім незаконним обігом. Важливо, що учасники турніру – це люди, які самі пройшли шлях боротьби з залежністю або знаходяться на цьому шляху зараз. На своєму власному прикладі вони показують, що можна грати у футбол, радіти життю, не вживаючи психоактивні речовини», – говорить керівник ГО «Міжнародна антинаркотична асоціація, Вінниця» Олександр Волошин.

Турнір розпочався зі вступного слова організаторів та виступу команди з чирлідингу «Респект». Згодом на полі зійшлися у боротьбі за перемогу футболісти. Один з тих, хто брав участь у грі, 20-річний Іван Бохонко. Хлопець долає ігрову залежність.

«На мій погляд, мета турніру дуже правильна. Такий захід доводить, що люди, які борються із залежністю, попри свою проблему, теж можуть вести активний спосіб життя, спілкуватися, грати у футбол. Ми такі ж люди, як і всі інші. Скільки б людина не помилялася, вона виправляє свої помилки. І такий турнір – доказ тому. Футбол відволікає від проблем, морально розвантажує. Я люблю цю гру і займаюся нею з дитинства», – зауважує Іван.

Наприкінці турніру переможців нагородили грамотами, медалями та кубками.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin