Навчались піклуватися про себе: тренінг для молоді , присвячений фізичному здоров’ю

Здоров’я є невід’ємною частиною якісного життя, однак не всі молоді люди знають, як правильно про нього дбати. Відповіді на ці та багато інших важливих питань учасники дізналися на тренінгу, організованому відділом молодіжної політики спільно з Вінницькою молодіжною радою та за підтримки Молодіжного Банку Ініціатив Вінниці, БО «Національна мережа розвитку локальної філантропії» й Foundation de France.

Тренінг був присвячений різноманітним аспектам фізичного здоров’я, таким як правильне харчування, важливість якісного сну, регулярні фізичні вправи та вплив гормонів на наш емоційний стан. Спікери розповідали про те, що здоров’я – це не тільки відсутність хвороб, а й щоденна робота над собою, яка включає увагу до кожної складової здорового способу життя.

«Однією з тем, яка викликала велику зацікавленість серед молоді, була роль гормонів у регуляції настрою та фізичного стану. Учасники дізналися про такі гормони, як серотонін, дофамін і кортизол, які можуть визначати, чи відчуваємо ми себе щасливими, вмотивованими або, навпаки, втомленими та роздратованими. Особливу увагу спікери приділили тому, як стрес і недосипання впливають на гормональний фон і, відповідно, на наше загальне самопочуття», – зауважила начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Не обійшли увагою й тему правильного харчування. На заході обговорили, як збалансована дієта може позитивно впливати на енергію та працездатність. Спікери підкреслили, що їжа повинна бути не лише смачною, а й корисною для організму, містити необхідні вітаміни та мінерали, які допомагають залишатися активними та здоровими.

Окрім цього, учасникам розповіли про важливість сну. Лектори наголосили на тому, що недостатня кількість відпочинку може негативно вплинути на всі сфери життя – від когнітивних функцій до фізичної витривалості.

Регулярний сон, тривалістю 7-9 годин, є основою гарного самопочуття та енергійності протягом дня.

Особлива увага була приділена регулярним фізичним вправам, які допомагають не лише підтримувати гарну фізичну форму, але й стимулюють вироблення ендорфінів – «гормонів щастя». Спікери порекомендували робити хоча б мінімальні вправи щодня, адже навіть короткі тренування можуть покращити настрій і додати бадьорості.

Останньою, але не менш важливою темою тренінгу було схуднення.

Молоді пояснили, що зниження ваги має бути поступовим і здоровим процесом, який включає комплексний підхід – збалансоване харчування, фізичні вправи та підтримку емоційного здоров’я. Фахівці застерегли від екстремальних дієт і швидких результатів, які часто можуть завдати шкоди організму.

«Тренінг став важливим заходом для нас, надавши нам не тільки теоретичні знання, але й практичні поради, які ми зможемо застосовувати у повсякденному житті», – сказав учасник Дмитро.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin