У Вінниці завершено будівництво укриття для ліцею №23: безпека учнів — на першому місці

Вінницька міська рада продовжує реалізовувати свої пріоритети, одним з яких є “Безпека та оборона”. У рамках цього напрямку будуються захисні споруди на території шкіл та дитячих садків, щоб забезпечити безпеку під час повітряних тривог. Одним із таких проектів стало протирадіаційне укриття для учнів та викладачів ліцею №23, яке нещодавно оглянув міський голова Сергій Моргунов.

«Відновлення очного навчання дуже важливе для всієї галузі освіти міста. Щоб учні могли повернутися до безпечного осередку – ми збудували укриття поруч з п’ятьма школами міста. Ще одне – будується. Сьогодні оглянули новозбудоване укриття, яке розраховане на майже 1000 людей. Тут вже завершились будівельні роботи», – зауважив Сергій Моргунов.

Будівлю звели за всіма нормами, які передбачені для споруд цивільного захисту. Приміщення оснащене усім необхідним. Для продовження освітнього процесу є зручні та просторі аудиторії. Тут також облаштували харчоблок із запасом питної води та їжі для учнів. В укритті – три санвузли, зокрема один для людей з інвалідністю.

Важливо, що проєкт укриття передбачив потреби всіх учнів, й зведений з дотриманням всіх норм фізичної безбар’єрності. Тому в укритті обладнанні пандуси, спеціальні поручні, тактильна плитка та таблички для незрячих, наголосив мер міста.

Як підсумував міський голова Сергій Моргунов: «Найважливіше – це безпечне середовище для наших дітей, і завдяки тому, що побудували таке протирадіаційне укриття, вони почуваються в безпеці».

Також в цьому ліцеї завершені роботи з комплексної термомодернізації.

«Завдяки цьому вдасться скоротити споживання енергоносіїв на рівні 15-40%. Ці заходи включали утеплення фасадів, заміну вікон на енергоефективні, а також модернізацію системи опалення. Завдяки цим змінам, навчальний заклад не лише зменшить витрати на енергоресурси, але й створить комфортніші умови для учнів і вчителів, сприяючи збереженню екології та підвищенню енергоефективності в освіті», – зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin