На Вінничині добудували нову сонячну електростанцію

Будівництво ще однієї сонячної електростанції завершили на Вінниччині. Об’єкт альтернативної енергетики в селі Червоне Немирівського району планують здати в експлуатацією наприкінці жовтня.

Кошти в будівництво вклав український інвестор, а роботи виконували фахівці вінницької компанії «Вольтаж Груп». Як зазначив у коментарі Радіо «Місто над Бугом» директор з розвитку бізнесу компанії «Вольтаж Груп» Дмитро Нечипоренко, підприємство проектує та будує сонячні електростанції в різних регіонах України. Лише на Вінниччині ним вже введено в експлуатації три таких об’єкти.

Сонячна електростанція має потужність 5,3 МВт. Щороку вона вироблятиме 6,2 МВт*годин електроенергії, якої вистачить для трьох тисяч житлових будинків. Для цього на земельній ділянці 10 гектарів розташували 18,5 тисяч сонячних панелей. Як розповів технічний директор компанії-підрядника Дмитро Фурдига, панелі генеруватимуть сонячну енергію в електричну, незалежно від пори року, навіть взимку. Все залежить від інтенсивності  сонячного випромінювання. Найбільше енергії сонячні панелі генерують у квітні-травні.

Після запуску сонячну електростанцію будуть обслуговувати місцеві жителі. Зараз з ними проводять навчальний інструктаж. Такі об’єкти не шкідливі для довкілля та не випромінюють радіації. Мельниківська об’єднана територіальна громада, на землях якої розташований об’єкт, отримає нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету.

Фото надано прес-службою «Вольтаж Груп».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin