У Вінниці збільшився рівень захворюваності на COVID-19

У Вінниці динаміка захворюваності на COVID-19 порівняно з минулим тижнем зросла на 23,4 %. Відсоток вінничан, які одужали, залишається досить високим –  82,5 %, середній показник по Україні – 55,2 %. Про це розповів сьогодні директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

У Вінниці лабораторно підтверджено 1351 випадок інфікування на COVID-19, 82,5 % одужали. Продовжують хворіти 210 пацієнтів, 35 – перебувають на стаціонарному лікуванні, 175 – лікуються амбулаторно. 
«Починаючи з суботи ми вимушені були змінити маршрут пацієнтів – хворих вінничан везуть в Калинівку. Наразі ми маємо дуже багато підозр та великий наплив пацієнтів. Тому тимчасово, мінімум на тиждень, ми змінюємо маршрут пацієнтів», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.
На сьогодні у Вінниці 27 підтверджених випадків смерті від коронавірусу, в тому числі п’ять за останній тиждень. «У Вінниці ми продовжуємо спостерігати більш-менш стримане але постійне зростання показників захворюваності. Зріс показник летальності – з 1,6 % до 2 %. По Україні він становить 2,5 %. У місті одужало від коронавірусу 82,5 %, в середньому по Україні – 55,2 %», – зазначив Олександр Шиш.
Вінниця з чотирьох показників посилення карантину перевищила межу по двох. Відсоток позитивних результатів тестування має бути меншим 11 %,  у нашому місті –  27,4 %. Також маємо  динаміку захворюваності, тобто приріст кількості випадків захворювання порівняно з минулим тижнем 23 %, а межа – до 10 %.  
Продовжується робота мобільних бригад і первинної ланки. Під спостереженням зараз перебувають 532 особи. Зняті з обліку і не захворіли після двотижневої самоізоляції 2610 осіб. Працюють мобільні бригади, відібрано 18229 зразків ПЛР тестів. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin