“Має бути системна програма дій, яка дозволить підтримати економіку і повернути її до зростання”, – екс-прем’єр Гройсман

Екс-прем’єр та колишній мер Вінниці Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав Прем’єр-міністр України  говорив про заробітні плати, економіку та дії Уряду.

Гройсман наголосив, що його Уряд підвищив мінімальну зарплату втричі, і проєкт державного бюджету на 2020 рік авторства Уряду Гройсмана передбачав зростання «мінімалки» до 5500 грн. Одночасно, були продумані й інструменти підтримки підприємництва – реального сектору, як єдиної передумови подальшого зростання й зміцнення економіки. Втім вийшло так, що більшість із запропонованих дій з осені минулого року були проігноровані – Україна увійшла в кризу, яка лише посилилася через пандемію. 

«А хто нас може витягти з кризи? Тільки реальний сектор. Сьогодні їм недостатньо ресурсів, щоб втриматися і розвиватися. У нас на 35% впали капітальні інвестиції. Значить, бізнес не інвестує в свій розвиток. Запасу на майбутнє немає. І це треба оцінювати. Підняли «мінімалку» – підтримайте підприємця за кожне збережене робоче місце», – сказав Володимир Гройсман. 

Політик підкреслив, що Україна багато місяців поспіль живе без чіткого плану подальших дій і розвитку. 

«Головна функція уряду – провести людей через складні випробування. Потрібна програма підтримки родин, підприємців, освітян, медиків. Людям потрібні чіткі відповіді – зокрема в питанні карантину. Що людям робити?, – поставив питання Володимир Гройсман. – І тут не треба скидати відповідальність на місцеве самоврядування. Економіка падає, і у них (місцевої влади) бюджети так само тріщать по швах». 

Також, Гройсман пояснив чому сьогодні Україна живе в борг.

«Лише за останні 5-6 тижнів чинний уряд взяв в борг на внутрішньому ринку 83 млрд грн. Тобто взяли, а треба буде віддати. А звідки? Тільки з економіки. Саме тому, я підкреслюю: має бути системна програма дій, яка дозволить підтримати економіку і повернути її до зростання, – сказав політик. – Питань багато, проблем багато. І не треба закривати на це очі. Якщо будемо закриватися, це буде ще болючіше для людей».



Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin