Фестиваль «Пізнай ліс» пройде у Вінниці цієї неділі

Вінницькі лісівники запрошують на третій обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс»! Такий фест проводитиметься у нашому місті вже втретє. Основна його мета – познайомити вінничан зі щоденним життям Подільського лісу та працею лісівників.

«Знайомство» відбуватиметься у форматі виставок, конкурсів, смачної випічки, майстер-класів та концерту від представників 50 учнівських лісництв області. На фестивалі будуть представлені різні локації: «Мисливське господарство Вінниччини», «Дикі тварини Поділля», «Найбільша в Україні вінницька популяція червонокнижного зубра». Лісівники покажуть, яку красу, навіть дуже екзотичну, вони вирощують для озеленення населених пунктів, як молоді дерева приживлюються, як їх доглядають. Про це у коментарі Радіо «Місто над Бугом» повідомив керівник прес-служби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслав Вовк:

 

Також пан Вовк повідомив, що нині лісистість Вінницької області становить 13,8%. Аби довести цей показник до оптимальних 15-20%, потрібно створити не менше 30 тис. га нових лісових насаджень. Зазвичай під створення захисних насаджень передають землі, які не придатні для ведення сільського господарства.

 

Фестиваль «Пізнай ліс» пройде у Вінинці 8 вересня. Початок заходу о 14-ій годині на Фонтанній площі Центрального парку культури і відпочинку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin