Мер Моргунов: «Люди з Вінницького району лежать у міській лікарні і навпаки – мешканці міста лікуються у Центральній районній лікарні»

За останні 14 днів у місті зросла кількість інфікування коронавірусом. Розпочалась робота над розгортанням додаткових ліжок в 3-й міській лікарні – тут їх буде створено 100. Про це сьогодні розповів міський голова Сергій Моргунов під час онлайн брифінгу.

По нормативах, визначених міністерством охорони здоров’я, приріст за добу нових хворих на коронавірус для Вінниці не має перевищувати 10 випадків. Але у місті за останні дні реєструється щодня від 20 до 40 нових хворих на COVID. Це створює надзвичайно загрозливу ситуацію, яку місто всіма зусиллями намагалося уникнути – потрапляння Вінниці до «помаранчевої» або й «червоної» зони карантину та надмірного навантаження на міську систему охорони здоров’я.

 «З понеділка, 31 серпня, у зв’язку із збільшенням кількості пацієнтів, що потребують госпіталізації, ми збільшили в міській клінічній лікарні №1 кількість ліжок для лікування хворих на COVID  до 200. І навіть при такому збільшенні на сьогодні тут зайнято 75% ліжок. Змінено і маршрут госпіталізації пацієнтів: МКЛ №1 і опорні районні лікарні чергуються при прийомі пацієнтів.  Люди з Вінницького району лежать у нашій міській лікарні і навпаки – мешканці міста Вінниці лікуються у Центральній районній лікарні Вінницького району. На сьогоднішній день у «районці» розгорнуто 96 «ковідних» ліжок, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Минулого тижня з незрозумілих для нас причин, коли там було зайнято лише 26 «ковідних» ліжок – пацієнтів з Вінниці чомусь відмовлялись приймати. Хоча всі опорні лікарні області, визначені для лікування хворих на коронавірус, мають згідно з Наказами МОЗ у разі наявності вільних місць приймати пацієнтів з будь-якого району та будь-якого міста. І наша міська лікарня №1 так працює з початку епідемії. Наприклад, на сьогодні тут лікують 8 жителів з районів області».

Крім того, в перелік закладів по наданню допомоги хворим на коронавірус включений міський пологовий будинок №2 – і тут є додатково 25 ліжок.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin