“Для мене важливі всі люди, які проживають не тільки у місті Вінниці, а й у Вінницькій області”, – мер Моргунов

Департамент охорони здоров’я міської ради звернувся до Вінницької ОДА щодо включення МКЛ №3 в перелік закладів по наданню допомоги хворим на COVID-19. Окрім того, на серпневій сесії міської ради було виділено 26 мільйонів гривень для забезпечення всіх медичних закладів міста Вінниці необхідним устаткуванням, засобами індивідуального захисту та ліками, щоб підготуватися до другої хвилі коронавірусу. 

«Ще одна міська лікарня буде лікувати хворих на коронавірус. Але як показує практика – третина пацієнтів наших вінницьких міських лікарень – це мешканці з усієї області. Наголошую, для мене, нашої команди, медиків міста Вінниці – важливі всі люди, які проживають не тільки у місті Вінниці, а й у Вінницькій області. Ми готові надавати їм необхідну фахову допомогу. Але було б  добре, якби і обласна влада на базі своїх медичних потужностей розгорнула додаткові місця для прийому пацієнтів на коронавірус. Наприклад, обласна лікарня ім. Пирогова, яка досить добре оснащена, могла би створити додаткові ліжкомісця для лікування хворих на коронавірус. Так само і обласний диспансер радіаційного захисту. І така практика по обласним лікарням в інших регіонах держави існує.  Я переконаний, що при розгортанні всіх цих потужностей і спільній сконсолідованій роботі, ми втримаємо удар 2-ї хвилі пандемії», – зазначив Сергій Моргунов.

Міський голова наголошує, що у жодному випадку «розслаблятись» не можна, бо епідемія посилюється. На жаль, бізнес в окремих випадках ігнорує заходи безпеки. Наприклад, упродовж серпня фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели у місті понад 870 моніторингових обстежень різних суб’єктів господарської діяльності: магазинів, ринків, закладів громадського харчування.  І склали 62 протоколи про адміністративні правопорушення щодо не дотримання санепідправил. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin