Гройсман: ЄС уклав угоду на постачання вакцини від COVID-19. Де українська угода?

Нещодавно Європейський Союз уклав велику угоду на постачання 300 млн доз вакцини проти COVID-19 з можливістю додатково придбати ще 100 млн доз. Є питання: а де така сама українська угода і чи є у нас 3-4-місячний запас необхідних засобів для протидії хворобі? На це звернув увагу Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.


В ефірі програми «Ну і тиждень» на Громадському радіо, він нагадав, що не перший день Україна слідкує за негативними «рекордами» захворюваності, і не перший місяць країна живе без чіткого плану від чинного Уряду – як пережити кризові явища.


«У нас має бути 3-4-місячний запас всього, що необхідно: маски, дезінфектори, ліки… Ми мали б укласти угоду на перспективну вакцину. ЄС уклав таку угоду! А де угода України?, – сказав Володимир Гройсман. – Як тільки почалася пандемія, я публічно говорив про те, що потрібно зробити, щоб ефективно боротися з хворобою, підтримати лікарів, людей та економіку. Я пропонував захистити людей на карантині. Я пропонував зробити реструктуризацію податкових платежів для підприємців. За 6 місяців я так і не побачив кроків Уряду, які назвав би правильними».


При цьому Володимир Гройсман звернув увагу, що звинувачувати у всьому лише пандемію – неправильно. Причиною існуючої ситуації в країні є недолуга і неефективна економічна політика, яку ведуть з осені минулого року.


«Падати ми почали з жовтня минулого року. І потім «накрило» коронавірусом. Зараз в економіці величезні проблеми. Але не треба їх списувати тільки на коронавірус», – наголосив Володимир Гройсман.


За його словами, проблеми – глобальні. Згортаються реформи – передусім децентралізації, оновлення промисловості. Усе скинуте на плечі місцевого самоврядування, але ніхто не говорить про ефективну, грамотну і дієву державну підтримку регіонів і, що головне, реального сектору економіки.


«Уряд має показати програму, а не хаос. Мають бути чіткі цілі і їх досягнення, а цього ми не бачимо, – сказав Володимир Гройсман. – Ще три місяці тому я сказав: подумайте про людей! І зараз дивлюся, що відбувається, і стояти в стороні в таких умовах не можу».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin