Вінниця перетвориться на Париж

До майдану Небесної Сотні, який уже давно кличуть Парижем додасться ще один. Парижем” почнуть вінничани називати площу на перетині вулиць Київської, Чолоновола та Стрілецької.

Там перед фасадом житлового комплексу, що споруджується на місці колишнього пивзаводу, нині зводять Ейфелеву вежу.

Вже встановили лише нижню частину вежі. А на будівельному майданчику лежать ще чотири секції висотою приблизно по 4-5 метрів кожна. Загалом висота конструкції становитиме понад 20 метри – майже як сам 12-поверховий житловий комплекс.

Вінницька Ейфелева вежа буде чи не найбільшою в Україні і займатиме почесне місце навіть у світі. Адже нині на планеті загалом відомо про понад тридцять копій вежі – від 3 до 336 метрів висотою. Так, наприклад, одна з них заввишки 3 метри 25 сантиметрів встановлена в центральному парку міста Умань на Черкащині. Харківська копія Ейфелевої вежі розміщена на території одного з торговельно-розважальних центрів. Її висота 35 метрів. За даними будівельників, для зведення споруди знадобилося 35 тонн металу. Відкрили її на День закоханих 2013 року. А в Києві встановили репліку Ейфелевої вежі висотою 16 метрів на території “Французького кварталу”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin