Діючого мера Вінниці підтримує 72,9% виборців

Чинний  міський голова Вінниці Сергій Моргунов лідирує у передвиборчих перегонах на посаду мера обласного центру, а політична партія «Українська стратегія Гройсмана», лідером якої є Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман, може отримати більшість у міській раді. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» (м. Київ) з 1 по 13 вересня.


Так, за результатами опитування, підтримати Сергія Моргунова готові 72,9% тих, хто визначився і планує взяти участь у виборах 25 жовтня. За Сергія Борзова готові проголосувати 5,8% опитаних, за Віктора Бронюка – 4,8%, Сергія Кудлаєнка – 3,8%, Володимира Продивуса – 3,0.  При цьому моделювання другого туру виборів показало, що в разі виходу в нього Сергія Моргунова, він все одно отримає перемогу – незалежно від того, хто стане другим кандидатом. Голоси розподілилися наступним чином: С. Моргунов  та С. Борзов – 77% проти 9%, С. Моргунов та В. Бронюк – 76% проти 10%, С. Моргунов та А. Гижко – 78% проти 7%, С. Моргунов та С. Кудлаєнко – 78% проти 8%.
Рейтинг партій до міської ради Вінниці очолює «Українська стратегія Гройсмана», за яку готові віддати голоси 51,2% тих, хто вже визначився і піде на вибори. «ЄС» підтримують 11,1%, «Слугу народу» – 10,3%, ОПЗЖ – 4,7%, «Батьківщину» – 4,6%, партію «Вінничани» – 4,2%, партію «Сила і честь» – 3,2%.  


Рівень задоволеності жителів Вінниці роботою мера та міської ради – так само високий. Так, діяльністю Сергія Моргунова задоволені 76% вінничан, діяльністю міської ради задоволені 64% респондентів.
Нагадаємо, у червні цього року Соціологічний центр SocioInform (м. Львів) визнав команду політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» беззаперечним лідером виборчих перегонів до Міської ради Вінниці та місцевих рад Вінницької області. За результатами червневого дослідження, 85% вінничан помітили зміни на краще в житті міста останніми роками. По області цей показник становить 60%. Більше половини жителів Вінниці високо оцінили роботу міської влади щодо протидії COVID-19. За твердженнями респондентів, міська влада зробила більше для подолання епідемії і була більш ефективною за центральну. Її зусилля виявилися більш помітними і більш потрібними. Одночасно, 33% опитаних відзначили роботу Фонду «СтопВірус», заснованого Сергієм Моргуновим спільно з Володимиром Гройсманом.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin