Бездіяльність уряду позбавила Вінницю гарячої води

Підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» заборгувало «Нафтогазу» 289 мільйонів гривень,  з них – 160 мільйонів – це борг споживачів перед теплопостачальною організацією. Водночас держава не відшкодувала витрати підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» по різниці в тарифах  на суму  500 мільйонів гривень, я це передбачалось підписаним в лютому Меморандумі. Це і призвело до припинення надання послуги населенню з гарячого водопостачання. 

Підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» шукає шляхи виходу з кризи та джерело фінансування, щоб придбати  блакитне паливо у приватного постачальника газу за умови попередньої оплати. Тепловики сподіваються, що уряд все ж виконає свої  зобов’язання перед теплопостачальними організаціями в частині фінансування компенсацій  по різниці у тарифах і не перекладатиме цей непосильний тягар на органи місцевого самоврядування.

Наразі  невідомо, скільки саме часу у домівках вінничан не буде гарячої води. За словами Сергія Корчаки, більшість українських міст взагалі відмовилися від надання послуги гарячого водопостачання в літній період. Водночас у майбутньому потрібно буде шукати механізми  початку опалювального сезону.  Отож, якщо Уряд не виконає свої зобов’язання передбачені Меморандумом, ситуація залишатиметься у глухому куті, а вінничани – без гарячої води.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin