У Вінниці було презентовано першу закупівельну політику в Україні як окремий документ

У Вінниці було презентовано першу закупівельну політику в Україні як окремий документ, який врегульовує всі організаційні питання для проведення ефективних закупівель на прикладі Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Запровадження алгоритму дій для всіх задіяних осіб у проведенні закупівель закладів, який впорядковує закупівельний процес і мінімізує ризики неуспішних закупівель дійсно необхідний.

Ідею впровадження закупівельної політики запропонували представники громадської організації «Філософія Серця».

Голова ГО Юлія Грига окреслила проблемні питання, так звана ситуація зі знаком «-». Як наприклад, подання заявки на закупівлю «голки в асортименті», ліки без зазначення дозування і форми випуску (таблетки чи розчин) і багато інших. Така ситуація відбувається чи не в кожному медичному закладі і це значно ускладнює закупівлю необхідних товарів.

Координатор моніторингової мережі Дозорро Ярослав Пилипенко презентував учасникам зустрічі аналітику по Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. За даними модулю аналітики лікарня за 3 роки провела 536 на очікувану вартість 314 мільйонів гривень. Економія на всіх закупівлях склала 18 млн. грн. Загалом за три роки на закупівлі лікарні було лише 7 скарг від учасників, з яких 3 задоволені і з боку Державної аудиторської служби був лиш 1 моніторинг, за результатами якого порушення не було підтверджено.
Аналітик ГО «Філософія Серця» Олена Поліщук представила учасникам структуру закупівельної політики і шаблони документів.

В цілому закупівельна політика передбачає врегулювання взаємодії всіх учасників організації закупівель на всіх етапах – від планування до укладання договору та навіть із зазначення строків зберігання документів.
Представники медичних закладів і департаменту охорони здоров’я виявили зацікавленість у впровадженні закупівельних політик .

Також на заході були присутні представники ДП «Медичні закупівлі», які запропонували співпрацю та розповіли про можливість проводити «складні або великі» закупівлі не власними силами, а через централізовану закупівельну організацію – ДП «Медичні закупівлі».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin