Наближається до завершення добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Київській

У Вінницькій громаді наближається до завершення реалізація наймасштабнішого проєкту в медицині за останні роки – добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Київській. 

Ще у 2017 році, при Уряді Володимира Гройсмана, відбулись всі тендерні процедури та виділення коштів по добудові головного корпусу вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє ВМР.

Загальна вартість медичного обладнання, яким наразі оснащують приміщення нового корпусу – 134,9 млн грн. Його придбання відбувається у співфінансуванні міського та державного бюджетів, закладеного ще 2017 року. З бюджету вінницької громади виділено 60,9 млн грн. Крім того, цьогоріч на купівлю додаткового медичного устаткування, яке не було передбачено кошторисною документацією, з міського бюджету спрямовано ще 7,4 млн. Решту коштів профінансувала держава.

 В закладі передбачено створення необхідних умов для надання висококваліфікованої екстреної медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару з гострими станами, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду.

Станом на 1 листопада виконання по об’єкту в частині будівництва складає 121,3 млн грн, з них – 70% – гроші  бюджету Вінницької міської територіальної громади (84 млн грн) і 30% – субвенція з державного бюджету (12 млн грн) та кошти державного фонду регіонального розвитку (25,6 млн).

«Коли наша лікарня ШМД стала лікарнею Вінницького госпітального округу, міський голова Сергій Моргунов дав доручення у рамках реалізації Стратегії розвитку міста добудувати ще площі, адже потреба у цьому була дуже великою. Проектно-кошторисна вартість цього проекту склала 270 мільйонів гривень. У 2017 році відбулись всі тендерні процедури і ми розпочали будівництво. Площа нового корпусу складає 3,5 тисячі квадратних метрів», – розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin