Співпраця триває: ACTED передала Вінниці 7 ноутбуків для потреб цивільного захисту та листівки з рекомендаціями дій під час тривоги

Сьогодні, 9 березня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся з представниками міжнародної неурядової організації ACTED. Мова йшла про подальшу співпрацю щодо реалізації важливих проєктів, спрямованих на соціальний захист мешканців громади, організацію безпекових заходів, покращення умов проживання вимушених переселенців.

На початку зустрічі Сергій Моргунов зазначив, що підтримку ACTED мешканці Вінниці, зокрема, відчули після російського теракту 14 липня. Нагадаємо, тоді міжнародні партнери надали фінансову допомогу родинам загиблих та постраждалих внаслідок ракетних ударів. Одноразова виплата на кожного члена сім’ї становила 6 660 тис. грн. Також гуманітарні вантажі від ACTED отримували лікарні міста.

«Хочу подякувати за потужну співпрацю. За те, що ви робите та робили, і завжди підтримували: і тоді, коли для нас був чорний день, 14 липня, і по облаштуванню так званих шелтерів – центрів проживання вимушених переселенців. Це приклад ефективної співпраці. Ми налаштовані, щоб ця робота поглиблювалася і продовжувалася», – каже очільник громади.

На реалізацію спільних проєктів налаштовані й у організації ACTED. Сьогодні представники Вінницького офісу організації розповіли про ініціативу «64 EPH».

«Гуманітарна організація ACTED Вінниці за підтримки Європейського Союзу забезпечила передачу 7 ноутбуків і 120 тисяч друкованих листівок для дистрибуції серед населення міста», –каже керівниця Вінницького офісу ACTED Олена Гончар.

Вона також зі свого боку подякувала міській владі за всебічну підтримку, за те, що вдається «працювати пліч-о-пліч в одному напрямі».

На території Вінницької МТГ ACTED реалізує наступні проєкти:

  • надання фінансової допомоги родинам, постраждалим внаслідок ракетного удару 14 липня минулого року (по 6660 грн на кожного члена родини);
  • підтримка колективних центрів для ВПО;
  • підтримка лікувальних закладів;
  • підтримка органів і підрозділів цивільного захисту;
  • доукомплектування захисних споруд;
  • проведення тренінгів із питань безпеки.

Для довідки:

Неурядова міжнародна французька гуманітарна організація ACTED заснована в 1993 році та працює в 37 країнах.
ACTED присутня в Україні з 2015 року, реагуючи на надзвичайні потреби постраждалого від конфлікту населення, що проживало вздовж лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях.
Створений в 2019 році Консорціум Зменшення Ризиків спрямовував свою діяльність на попередження, підготовку та захист цивільного населення від надзвичайних ситуацій на сході України. Однак після 24 лютого 2022 року, географія діяльності Консорціуму була розширена на інші області України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin