Студенти двох профільних закладів вищої освіти побували у Вінницькому індустріальному парку

Вчора, 17 квітня, студенти Вінницького торгово-економічного інституту та (ВТЕІ КНТЕУ) та Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) побували на екскурсії на заводі GreenCool. Цей кластер холодильного обладнання діє на одному з вінницьких чотирьох індустріальних парків.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний відзначив, що молодь під час зустрічі дуже зацікавилася виробництвом, а дехто зі студентів навіть висловив бажання працевлаштуватися на заводі. Для майбутніх випускників тут є вільні вакансії на посаду конструктора, техніка-лаборанта, інженера-технолога, інженера-електроніка тощо.

“Молодь повинна розуміти, де зможе працевлаштуватися після навчання. Зараз на заводі активно розширюється виробництво, а заразом і штат. Працевлаштування студентів, які здобувають нині вищу освіту підвищить якість підготовки кваліфікованих кадрів у частині практичної підготовки. Це формат дуальної освіти, який Вінниця активно розвиває. Для нас це черговий крок до зміцнення економіки. Молодь повинна залишатися в Україні та працювати на майбутнє”, — зауважив Андрій Очеретний.

Під час зустрічі директорка ВТЕІ КНТЕУ Наталія Замкова та директор GreenCool Валентин Коваленко задекларували договір про співпрацю та ще 4 договори про здобуття вищої освіти за дуальною формою навчання.

“Такі заходи дуже потрібні для студентів, бо дають можливість їм познайомитися не лише з теорією, а й з практичною частиною. Прийти на виробництво, побачити суть, відчути на дотик завжди допомагає людям визначитися з подальшою професією. Наша співпраця з заводом почалася давно, але сьогодні ми узаконили це меморандумом про співпрацю. Наші студенти, які вивчають логістику, проходили тут співбесіди і будуть реалізовувати свої навички вже на робочому місці”, — розповіла Наталя Замкова.

Ректор ВНТУ Віктор Біліченко теж додає, що співпраця вищого навчального закладу та заводу почалася вже давно.

“Багато наших випускників дуже добре себе зарекомендували і вже кілька років працюють на цьому підприємстві. Завод працює з передовими технологіями і на якісному обладнанні. Під час практики наші студенти зможуть отримати тут необхідні навички. Ми випускаємо машинобудівників, енергетиків, будівельників, айтівців, автоматчкиків, тож для “підростаючого” покоління наша співпраця відкриває великі перспективи”, — додав Віктор Біліченко.

Довідка: Український холдинг GreenCool вже є світовим лідером по виготовленню холодильного обладнання та промо-продуктів. За понад 20 років на ринку компанія охопила 120 країн світу: Україну, Європу, Азію, Америку та Африку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin