Міжнародна солідарність: волонтери з Великої Британії привезли технології для вінницьких школярів

На минулому тижні Вінниця приймала делегацію волонтерів з Пітерборо, міста-побратима у Великій Британії, які привезли 100 хромбуків. Під час візиту волонтери зустрілися з представниками міської ради, зокрема з начальницею служби у справах дітей Людмилою Шафранською, директоркою Вінницького міського центру соціальних служб Наталією Добровольською та спеціалістами з КП «Інститут розвитку міст».

Під час зустрічі вони обговорювали умови, в яких сьогодні навчаються діти через повномасштабну війну в Україні.

Британські волонтери висловили солідарність та підтримку українському народу, зокрема й вінничанам, підкреслюючи важливість міжнародної допомоги у цей важкий час.

Благодійники об’єдналися у спільноту Helping Our Ukrainian Friends і з початку повномасштабного вторгнення активно підтримують українців. Збирають та передають гуманітарну допомогу для жителів прифронтових зон – їжу, одяг, генератори, автівки та інші необхідні речі. І зовсім скоро вони повезуть чергову допомогу на Сумщину.

«Я долучився до команди аби підтримати українців у їх боротьбі», – каже волонтер з Пітерборо Ніл Хаммонд.

А Девід Чілверс, який живе неподалік Пітерборо, зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення він у себе вдома приймав понад 10 місяців двох українок.

Волонтери підкреслили, що їх спільнота – зібрання однодумців, які просто дружать між собою, які співпереживають українцям, та які проявляють свій британський характер підтримуючи нашу державу.

Під час зустрічі Людмила Шафранська зазначила, що в нашій громаді основний пріоритет – це турбота про дітей. Особливо важливим завданням є підтримка дітей із різних категорій, що є одним із ключових напрямків роботи Служби у справах дітей. Турбота – це також один із головних пріоритетів Вінницької міської ради.

«Хромбуки стануть важливим інструментом для навчання та розвитку дітей, які потребують особливої уваги. Зокрема, для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Ґаджети відкривають доступ до сучасних засобів навчання, що особливо актуально в умовах війни, коли діти працюють й дистанційно. Завдяки цим пристроям хлопчики та дівчатка, матимуть ще більше можливостей продовжувати навчання, що є ключовим для їхнього розвитку та майбутнього», – зауважила Людмила Шафранська.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin