Середньовічні бої та благодійність: у Вінниці провели меморіальний турнір

У Вінниці 19 жовтня панувала середньовічна атмосфера завдяки сьомому меморіальному лицарському турніру, присвяченому Герою Небесної Сотні Максиму Шимку. Подія вперше відбулася поблизу Європейської площі, об’єднавши учасників та глядачів з різних міст України.

До міста над Бугом з’їхалися 25 учасників із восьми клубів, які представляли Луцьк, Київ, Дніпро, Житомир та Вінницю. Турнір став справжнім видовищем, де як чоловіки, так і жінки, змагалися у лицарських поєдинках.

Під час заходу також відбувся благодійний аукціон та ярмарок, на яких збирали кошти на підтримку українських військових. Це надало події не лише спортивного та культурного, а й соціально важливого значення.

Організаторка турніру, Ольга Грабовська, зазначила, що цей турнір присвячений дню народження вінницького історика-реконструктора Максима Шимка.

«Максим був учасником Вінницького клубу історичної реконструкції «Білий вовк». Він завжди мріям, щоб у Вінниці проводився Всеукраїнський середньовічний фестиваль. Саме тому ми з його рідними докладаємо максимум зусиль для його організації, – говорить Ольга Грабовська. – Ми не лише вшановуємо пам’ять Максима, а й усіх Героїв, які загинули за Україну».

Під час заходу вже традиційно відбулись поєдинки у номінаціях «Щит-меч» (чоловіча та жіноча категорії), групові лицарські баталії, а також майстер-класи з середньовічного письма та ігор.

Матір Максима Шимка – Зоя Кузьменко підкреслила: «Щороку на меморіальний захід приходять діти, а згодом хлопці та дівчата починають все більше цікавитись історією та лицарськими поєдинками. Турнір має на меті не тільки популяризувати цей вид спорту, а й нагадувати про героїзм Максима та всіх полеглих за нашу країну. Крім того, що у цьому виді спорту проводяться лицарські бої, тут ще є Кодекс честі, який вчить любити Україну, нашу державу».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin