Психологічна підтримка і арттерапія: захід для студентів у музеї Коцюбинського

21 жовтня відділ молодіжної політики та Вінницька молодіжна рада організували зустріч для студентів і школярів міста у музеї ім. М. Коцюбинського. Учасники обговорили з психологинею Іриною Доценко методи подолання емоційного вигорання, а після цього взяли участь в арттерапевтичному майстер-класі з виготовлення ляльок-мотанок для емоційної релаксації.

«У часи повномасштабної війни потрібно особливо дбати про своє ментальне здоров’я. Ми живемо в період стресу та постійної напруги, тож не дивно, що навіть молодь зіштовхується з емоційним вигоранням. Тому ми вирішили організувати такий захід, щоб допомогти молодим людям розібратися в собі та стати на шлях усвідомлення своїх потреб і самореалізації», – пояснила заступниця начальника відділу молодіжної політики ВМР Олена Войтович.

З молоддю зустрілася психологиня, медіаторка, викладачка, супервізорка проєкту «Сімейна медіація в період війни» Ірина Доценко. Разом з нею учасники зустрічі обговорили японську концепцію пошуку цінності життя, під час якої намагалися знайти баланс між професією, місією, пристрастю та покликанням. Учні та студенти ділилися своїми переживаннями, а психологиня давала їм зворотний зв’язок.

«Я завжди кажу, що емоції – це діти потреб. І якщо ми навчимося визначати свої потреби, то будемо краще розуміти себе і свої почуття. А емоційне вигорання, навпаки, може блокувати нас на шляху до досягнення цілей», – говорить Ірина Доценко.

Після зустрічі з психологом на молодь чекав майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки від Анни Полозун.

«Сьогодні ми робимо не зовсім класичні, але не менш цікаві ляльки-мотанки. Вироби досить прості, тож кожен зможе їх повторити. Робимо мотанки у техніці апсайклінг із залишків тканин. Такий майстер-клас допоможе учасників відволіктися, зосередитися на цікавій справі та відкинути все те, що їх бентежить», – вважає Анна Полозун.

До заходу долучився студент Донецького національного університету ім. В. Стуса Владислав Літвінов.

«Я давно хотів побувати в музеї Коцюбинського, а тут ще й такий цікавий захід. Сьогодні мені сподобалась практика сканера від психолога. Я по-іншому подивився на сприйняття своїх емоцій», – ділиться Владислав.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin