Депутати Вінницької міської ради затвердили бюджет на 2022 рік

Під час сесії Вінницької міської ради депутати затвердили головний фінансовий документ Вінницької міської територіальної громади – бюджет на 2022 рік. Він є бюджетом стабільності, щоб забезпечити належне функціонування всіх сфер життєдіяльності громади. Також депутати затвердили Програму економічного та соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2022 рік.

Про це повідомляє ВМР.

«Бюджет громади на 2022 рік є бюджетом стабільності, адже по всіх галузях, які отримують кошти з бюджету, заплановано необхідні видатки для їхнього стабільного функціонування. Нагадаю, що 7 грудня відбулись громадські слухання з приводу обговорення Проєкту бюджету Вінницької громади на 2022 рік https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=8799 9 грудня Проєкт бюджету ухвалили на засіданні виконавчого комітету міської ради https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=8811 Також Проєкт бюджету обговорено на засіданнях всіх постійних комісій міської ради та підтримано ними», – зазначила директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

Бюджет Вінницької міської територіальної громади на 2022 рік за доходами сформовано в обсязі 5493,7 млн грн, що на 14,7 % більше бюджету поточного року. Загальний фонд займає основну роль у формуванні бюджету. Основними бюджетоутворюючими податками у 2022 році залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, акцизний податок, єдиний податок, податок на нерухоме майно.

Також на сесії депутати затвердили Програму економічного та соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2022 рік. У документі йдеться в тому числі й про проєкти, озвучені міським головою під час звіту. Програма сформована відповідно до завдань і цілей Стратегії Вінницької міської територіальної громади до 2030 року. Вона містить заходи, які спрямовані на розвиток інноваційних підприємств, туризму та маркетингу, дорожньої інфраструктури та розвиток сфери житлово-комунального господарства https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=8798.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin